EuroLeague: Σπανούλης και Καλάθης στα κορυφαία στατιστικά της δεκαετίας

Δύο πρωτιές για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη και μία για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Νικ Καλάθη στα ατομικά στατιστικά της δεκαετίας της EuroLeague.
Πριν από 10 μέρες, ο Βασίλης Σπανούλης ξεπέρασε τον Ναβάρο και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague. Για να φτάσει τους 4.167 πόντους που έχει αυτή τη στιγμή ο αρχηγός του Ολυμπιακού χρειάστηκαν οι 3.232 πόντοι του στη δεκαετία που πέρασε και που ήταν οι περισσότεροι που έχει πετύχει παίκτης στη διοργάνωση.
Αυτή ήταν η μία από τις δύο πρωτιές του έμπειρου γκαρντ στα ατομικά στατιστικά της δεκαετίας στη EuroLeague. Η άλλη αφορά τις ασίστ, με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει μοιράσει 1.221 μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια.
Κοιρυφή σε μία άλλη κατηγορία της στατιστικής κατέκτησε και ο Νικ Καλάθης, που ήταν ο καλύτερος “κλέφτης” της διοργάνωσης. Ο αρχηγός του “τριφυλλιού” είχε 266 κλεψίματα, περισσότερα από κάθε άλλον στη δεκαετία που έφυγε.
Όσο για τις υπόλοιπες κατηγορίες της στατιστικής, ο Άντε Τόμιτς είχε τους περισσότερους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (3.514) και τα περισσότερα ριμπάουντ (1.433), ενώ ο Μπράιαντ Ντάνστον έκανε τα περισσότερα μπλοκ (231).
Photo Credits: Eurokinissi