EUROLEAGUE

EuroLeague - Ολυμπιακός: Τα ματς που κρίνουν τον αντίπαλό του στα playoffs

Οι Γουίλιαμ-Γκος και Κώστας Σλούκας στο Ολυμπιακός - Ρεάλ
Οι Γουίλιαμ-Γκος και Κώστας Σλούκας στο Ολυμπιακός - Ρεάλ EUROKINISSI SPORTS

Η EuroLeague μπαίνει στην 34η στροφή της και το SPORT24 παρουσιάζει τους αγώνες που θα κρίνουν την θέση που θα τερματίσει ο Ολυμπιακός, αλλά και οι πιθανοί αντίπαλοί του, με την Μακάμπι να έχει ρόλο ρυθμιστή.

Η αυλαία της 34ης - και τελευταίας - αγωνιστικής της EuroLeague ανοίγει σήμερα (7/4) με δύο αγώνες. Σε μία ιδιαίτερη κατάσταση όμως, η κανονική περίοδος δεν θα ολοκληρωθεί αύριο (8/4), αλλά στις 13 Απριλίου, όταν διεξαχθεί ο εξ αναβολής αγώνας της 23ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Μακάμπι και την Φενέρμπαχτσε.

Όπως και να έχει, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει από αύριο γνωστή η τελική κατάταξη της EuroLeague αν υπάρξει συγκεκριμένος συνδυασμός αποτελεσμάτων αυτό το διήμερο. Αρχικά, ιδού πώς είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή:

Υπενθυμίζεται ότι στα playoffs προκρίνονται οι πρώτες 8 ομάδες και τα ζευγάρια έχουν ως εξής:
1-8
2-7
3-6
4-5.

Την δεδομένη στιγμή, μόνο τρεις ομάδες της πρώτης 8αδας γνωρίζουν με σιγουριά την θέση που θα βρεθούν στο τέλος της κανονικής περιόδου: Η Μπαρτσελόνα (1η), η Μονακό (7η) και η Μπάγερν (8η). Κοινώς, το πρώτο ζευγάρι των playoffs είναι γνωστό και είναι το Μπαρτελόνα - Μπάγερν. Οι άλλες πέντε θέσεις της κατάταξης όμως είναι ανοιχτές, αν και με συγκεκριμένους περιορισμούς.

Οι ομάδες που δεν ξέρουν σε ποια θέση θα τερματίσουν χωρίζονται σε δύο γκρουπ: Αυτές των θέσεων 2-4 (Ρεάλ, Ολυμπιακός, Αρμάνι) και αυτές των θέσεων 5-6 (Αναντολού Εφές και Μακάμπι). Ιδού πώς έχει η κατάσταση

Θέσεις 2-4

Η Ρεάλ (18-9) μπορεί να τερματίσει από τις θέσεις 2-4, ο Ολυμπιακός (19-9) στις θέσεις 2-3 και η Αρμάνι Μιλάνο (18-9) στις θέσεις 3-4.

Οι αγώνες που θα κρίνουν την κατάταξη στις θέσεις 2-4:
Βιλερμπάν - Αρμάνι (7/4, 22:00)
Ρεάλ - Μπάγερν (8/4, 21:45)

Τα σενάρια είναι τα εξής:

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο. Αυτό που περιμένει για να μάθει την θέση που θα τερματίσει, είναι το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα (8/4) της Ρεάλ με την Μπάγερν.

Ο Ολυμπιακός θα τερματίσει δεύτερος: Αν η Ρεάλ Μαδρίτης ηττηθεί εντός έδρας από τη Μπάγερν Μονάχου.

Ο Ολυμπιακός θα τερματίσει τρίτος: Αν η Ρεάλ Μαδρίτης νικήσει τη Μπάγερν Μονάχου. Δεν τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα του Βιλερμπάν - Αρμάνι Μιλάνο, αφού υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Ιταλούς.

Ρεάλ

Η Ρεάλ έχει την τύχη στα χέρια της. Συγκεκριμένα:

Θα τερματίσει δεύτερη: Αν νικήσει την Μπάγερν

Θα τερματίσει τρίτη: Αν ηττηθεί από την Μπάγερν και ταυτόχρονα η Αρμάνι Μιλάνο ηττηθεί από την Βιλερμπάν

Θα τερματίσει τέταρτη Αν ηττηθεί από την Μπάγερν και ταυτόχρονα η Αρμάνι νικήσει την Βιλερμπάν

Αρμάνι Μιλάνο

Η Αρμάνι εξαρτάται από τα αποτελέσματα της Ρεάλ. Συγκεκριμένα:

Θα τερματίσει τρίτη: Αν νικήσει την Βιλερμπάν και ταυτόχρονα η Ρεάλ ηττηθεί από την Μπάγερν

Θα τερματίσει τέταρτη: Αν η Ρεάλ νικήσει την Μπάγερν, ανεξάρτητα με το τι θα κάνει η ίδια κόντρα στην Βιλερμπάν, επειδή υστερεί στην ισοβαθμία με τους Μαδριλένους, αλλά και στην τριπλή ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό.

Θέσεις 5-6

Η κατάσταση είναι προφανής: Η Αναντολού Εφές (16-11) και η Μακάμπι (15-11) διεκδικούν την 5η θέση.

Οι αγώνες που θα κρίνουν τις θέσεις 5-6:

Μπαρτσελόνα - Μακάμπι (7/4, 21:00)
Ερυθρός Αστέρας - Αναντολού Εφές (8/4, 22:00)
Μακάμπι - Φενέρμπαχτσε (13/4, 19:30)

Τα σενάρια είναι τα εξής:

Αναντολού Εφές

Η τουρκική ομάδα έχει την τύχη στα χέρια της. Συγκεκριμένα:

Θα τερματίσει πέμπτη: Αν νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα. Αν συμβεί αυτό, δεν θα την ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα της Μακάμπι, αφού υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία (2-0 νίκες)

Θα τερματίσει έκτη: Αν ηττηθεί από τον Ερυθρό Αστέρα και η Μακάμπι κάνει το 2/2 στους αγώνες που της απομένουν.

Μακάμπι

Όπως αναφέρθηκε ήδη, η ισραηλινή ομάδα εξαρτάται και από την Αναντολού Εφές. Τα δικά της σενάρια είναι τα εξης:

Θα τερματίσει πέμπτη: Αν νικήσει την Μπαρτσελόνα και την Φενέρμπαχτσε και η Αναντολού Εφές ηττηθεί από τον Ερυθρό Αστέρα.

Θα τερματίσει έκτη: Αν η Αναντολού Εφές νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα, ανεξάρτητα από τα δικά της αποτελέσματα.

Με λίγα λόγια

Ο Ολυμπιακός απλώς... περιμένει. Στην δική του περίπτωση τα πράγματα με βάση τα αποτελέσματα των αντιπάλων του είναι τα εξής, οι πιθανοί αντίπαλοί του είναι οι εξής:

Μονακό

Πώς θα τεθούν αντίπαλοι: Αν η Ρεάλ ηττηθεί από την Μπάγερν, ο Ολυμπιακός θα τερματίσει στην 2η θέση και θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Μάικ Τζέιμς που έχει "κλειδώσει" την 7η θέση.

Μακάμπι

Πώς θα τεθούν αντίπαλοι: Αυτό μπορεί να γίνει μόνο στο πλαίσιο των θέσεων 3-6. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει αρχικά η Ρεάλ να νικήσει την Μπάγερν. Από εκεί και πέρα, για να προκύψει ζευγάρι με την Μακάμπι πρέπει να γίνουν τα εξής:

1ο σενάριο: Η Αναντολού Εφές νικάει τον Ερυθρό Αστέρα. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι σίγουρα 5η και η Μακάμπι σίγουρα 6η.

2ο σενάριο: Η Μακάμπι κάνει μία ήττα στα δύο παιχνίδια που της απομένουν με Μπαρτσελόνα και Φενέρμπαχτσε. Αν συμβεί αυτό, τότε δεν μπορεί να ανέβει στην 5η θέση, αφού υστερεί στην ισοβαθμία με την Αναντολού Εφές.

Εδώ υπάρχει βέβαια και ένα ακόμα ενδιαφέρον σενάριο: Αν η Εφές ηττηθεί από τον Ερυθρό Αστέρα και η Μακάμπι νικήσει μέσα στην Βαρκελώνη, τότε στις 13 Απριλίου θα έχει την ευκαιρία να διαλέξει αντίπαλο. Αν νικήσει την Φενέρ τότε θα τερματίσει πέμπτη, ενώ αν ηττηθεί θα τερματίσει 6η.

Αναντολού Εφές

Πώς θα τεθούν αντίπαλοι: Και εδώ αυτό μπορεί να γίνει μόνο στο πλαίσιο των θέσεων 3-6. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει αρχικά η Ρεάλ να νικήσει την Μπάγερν. Από εκεί και πέρα, για να προκύψει ζευγάρι με την Αναντολού Εφές πρέπει να γίνει το εξής:

Η Αναντολού Εφές να ηττηθεί από τον Ερυθρό Αστέρα και η Μακάμπι να κάνει το 2/2. Αν συμβεί αυτό, τότε η τουρκική ομάδα θα τερματίσει 6η και θα πέσει πάνω στον (3ο) Ολυμπιακό.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΜΟΝΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ