EUROLEAGUE

EuroLeague: Οι ομάδες - μέτοχοι θα συμμετέχουν στις αποφάσεις

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου, στο ΟΑΚΑ
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου EUROKINISSI

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της EuroLeague εντάσσονται από τη νέα σεζόν οι ομάδες - μέτοχοι της διοργάνωσης, μετά από σχετικό αίτημα των "επτά" που είχαν συναντηθεί στην Αθήνα. Πλήρης συμμετοχή των ομάδων - μετόχων σε όλα τα θέματα της διοργάνωσης.

Στα κεντρικά της EuroLeague στη Βαρκελώνη πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα, 26 Απριλίου, η έκτακτη γενική συνέλευση που είχε συγκαλέσει ο Τζόρντι Μπερτομέου, μετά απ' όσα έγιναν και συζητήθηκαν στη μυστική συνάντηση των επτά ομάδων - μετόχων της διοργάνωσης (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αναντολού Εφές, Μακάμπι, Ζάλγκιρις, Αρμάνι Μιλάνο) στην Αθήνα, πριν από δύο εβδομάδες.

Παρουσία του Εκτελεστικού Διευθυντή της διοργάνωσης, αλλά και όλων (και των έντεκα) ομάδων - μετόχων, έπεσαν στο τραπέζι όλα τα ζητήματα, κυρίως οικονομικής φύσεως, που απασχολούσαν τους "επτά" και οδήγησαν σε εκείνο το "μυστικό ραντεβού" στην ελληνική πρωτεύουσα.

Στη σύσκεψη διάρκειας περίπου τριών ωρών, ο βασικός στόχος που είχαν θέσει οι "επτά" επετεύχθη. Ποιος είναι αυτός; Να έχουν οι ομάδες - μέτοχοι λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται για τη δομή της διοργάνωσης, τις εμπορικές συμφωνίες και τα τηλεοπτικά, με την ένταξη και τη συμμετοχή τους στο διοικητικό συμβούλιο της EuroLeague. Κάτι στο οποίο μέχρι στιγμής δεν είχαν λόγο, παρά μόνο ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε:

"Το Εκτελεστικό Συμβούλιο των μετόχων της ECA συναντήθηκε στη Βαρκελώνη

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Απριλίου, τα μέλη - μέτοχοι του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ECA συμφώνησαν στα κάτωθι:

- Κι οι έντεκα ομάδες παραμένουν πλήρως αφοσιωμένες στην ενότητά τους ως πυλώνες της συλλογικής ιδιοκτησίας τους και είναι πεπεισμένες πως αυτή η ενότητα είναι που έφερε επιτυχία τα τελευταία είκοσι χρόνια.

- Κι οι έντεκα ομάδες παραμένουν αφοσιωμένες στο όραμά τους να κάνουν όλα τα απαραίτητα κοινά βήματα για να συνεχίσουν το χτίσιμο αυτής της επιτυχίας, οδηγώντας τις διοργανώσεις σε νέα ύψη.

- Η EuroLeague Basketball θα προτείνει μέτρα προκειμένου να ενσωματωθούν περαιτέρω κι οι έντεκα ομάδες στην διοικητική δομή όλων των συλλογικών περιουσιακών στοιχείων, στο προσεχές Συμβούλιο των μετόχων της ECA".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ