EUROLEAGUE

EuroLeague: Ο Ταβάρες άφησε τον Γουόκαπ δεύτερο και πήρε το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς

EuroLeague: Ο Ταβάρες άφησε τον Γουόκαπ δεύτερο και πήρε το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς
INTIME SPORTS

Οι προπονητές της EuroLeague ανέδειξαν τον Έντι Ταβάρες καλύτερο αμυντικό της χρονιάς, με τον Τόμας Γουόκαπ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Για τρίτη φορά (2019, 2021, 2023) στην καριέρα του ο Έντι Ταβάρες της Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς στην EuroLeague, αφήνοντας δεύτερο στην ψηφοφορία των προπονητών της διοργάνωσης, τον Τόμας Γουόκαπ του Ολυμπιακού. Στην λίστα των προτιμήσεων ακολούθησαν οι Τζον Μπράουν (Μονακό), Ματίας Λεσόρ (Παρτίζαν) και Άλφα Ντιάλο (Μονακό).

Ο Ταβάρες μέτρησε 10.9 πόντους, 6.6 ριμπάουντ, 0.9 κλεψίματα και 2.2 μπλοκ κατά μέσο όρο σε 38 παιχνίδια της regular season και των playoffs, ενώ έχει ήδη κάνει ρεκόρ με τις 84 τάπες που έχει μοιράσει φέτος. Νούμερο το οποίο μπορεί να μεγαλώσει κι άλλο, αφού η Ρεάλ είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Final Four του Κάουνας.

Κάπως έτσι, ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι "έπιασε" τον Κάιλ Χάινς, ο οποίος έχει επίσης κατακτήσει το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της διοργάνωσης τρεις φορές (2015 και 2018 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, 2022 με την Αρμάνι) και "κυνηγάει" τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που έχει έξι τέτοιες διακρίσεις στη θητεία του με τον Παναθηναϊκό (2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011).

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ