EUROLEAGUE

EuroLeague: Ο Μπερτομέου δεν αγχώνεται για τα κρούσματα σε ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου, στο ΟΑΚΑ
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου EUROKINISSI

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε σερβικό ραδιοφωνικό σταθμό, τονίζοντας πως δεν υπάρχει ανησυχία από τα κρούσματα κορονοϊού σε ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα. "Είμαστε έτοιμοι για την έσχατη λύση, το plan b" σημείωσε.

Μετά την πρώτη αγωνιστική της EuroLeague και ήδη οι ομάδες της διοργάνωσης καλούνται να διαχειριστούν απουσίες που προκύπτουν λόγω του κορονοϊού. Η ΤΣΣΚΑ και η Μπαρτσελόνα ήταν οι πρώτες ομάδες που ανακοίνωσαν πως βρέθηκαν τρία κρούσματα στα ενδότερά τους, πριν ακολουθήσει η Χίμκι το μεσημέρι της Κυριακής 4 Οκτωβρίου.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε σε σερβικό ραδιοφωνικό σταθμό για την κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της πανδημίας, τονίζοντας πως η EuroLeague έχει προετοιμάσει το plan b, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή εφόσον η κατάσταση φτάσει στο έσχατο σημείο.

"Δεν αλλάζει κάτι. Έχουμε θέσει τους κανόνες και είναι αρκετά ευέλικτοι με στόχο να μπορούν να γίνονται οι αγώνες. Από την στιγμή που μια ομάδα έχει οκτώ διαθέσιμους παίκτες, το παιχνίδι μπορεί να διεξαχθεί. Μόνο άμα είναι λιγότεροι από οκτώ, το παιχνίδι θα αναβληθεί και θα οριστεί νέα ημερομηνία. Αυτό αποφασίστηκε λόγω του πιεσμένου προγράμματος, δεν μπορούμε αμέσως να αναβάλλουμε έναν αγώνα και να ψάχνουμε για νέα ημερομηνία. Οι καθυστερήσεις είναι πιο εύκολες στα εθνικά πρωταθλήματα, επειδή εκεί δεν υπάρχουν μεγάλα ταξίδια" δήλωσε αρχικά ο Εκτελεστικός Διευθυντής της EuroLeague στο MaxBet Radio της Σερβίας, πριν ερωτηθεί για το plan b της διοργάνωσης:

"Θα πάμε σε αυτό, μόνο αν η Ευρώπη επιστρέψει στο σημείο που ήταν τον Απρίλιο και τον Μάιο. Το πλάνο είναι έτοιμο, αλλά ελπίζω πως δεν θα χρειαστεί να το θέσουμε σε εφαρμογή".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΤΖΟΡΝΤΙ ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ