EUROLEAGUE

EuroLeague: Με Βεζένκοβ η κορυφαία πεντάδα της σεζόν

Ο Σάσα Βεζένκοβ πανηγυρίζει έξαλλα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ
Ο Σάσα Βεζένκοβ πανηγυρίζει έξαλλα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ PHOTO CREDITS: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η EuroLeague ανακοίνωσε την κορυφαία πεντάδα της σεζόν στην διοργάνωση, με τον Σάσα Βεζένκοβ του Ολυμπιακού να συμπεριλαμβάνεται σε αυτή.

Τη θέση του στην κορυφαία πεντάδα της EuroLeague βρήκε ο Σάσα Βεζένκοβ (2.06μ) του Ολυμπιακού. Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε τους πέντε παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στην καλύτερη πεντάδα, μία εβδομάδα πριν από το Final Four του Βελιγραδίου.

Πλην του Βεζένκοβ σε αυτή βρέθηκαν ο Μάικ Τζέιμς (1.85μ) της Μονακό, ο Σέιν Λάρκιν της Εφές (1.82 μ), ο Νίκολα Μίροτιτς (2.08μ) της Μπαρτσελόνα και ο Έντι Ταβάρες (2.20μ) της Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή είναι η πρώτη φορά για τον φόργουορντ του Ολυμπιακού που βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους της σεζόν.

Ο Βεζένκοβ ηγήθηκε των ερυθρολεύκων τόσο σε πόντους (13.7 μέσο όρο) όσο και σε ριμπάουντ (5.8 μέσο όρο) τη φετινή σεζόν, ενώ τερμάτισε έκτος στη λίστα με τους παίκτες που είχαν τους περισσότερους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Βεένκοβ κατέκτησε το βραβείο του MVP της αγωνιστικής δύο φορές (την 13η και την 32η) ενώ αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης για τον μήνα Φεβρουάριο.

Ο Μάικ Τζέιμς ηγήθηκε στην φετινή προσπάθεια της Μονακό και ήταν από τα κύρια όπλα των Μονεγάσκων. Ήταν τρίτος σε πόντους (16.4) και σε ασίστ (5.8) στη σεζόν και βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα όλων των στατιστικών κατηγοριών. Από την άλλη ο Σέιν Λάρκιν της Εφές ήταν δεύτερος στο σύστημα αξιολόγησης με 18.9 μέσο όρο και θα βρεθεί για τρίτη σερί χρονιά στο Final Four της διοργάνωσης. Μαζί με τον Μάικ Τζέιμς αποτέλεσαν τους παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στην πρώτη δεκάδα όλων των στατιστικών κατηγοριών.

Πηγαίνοντας στις ισπανικές ομάδες, ο Νίκολα Μίροτιτς της Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην καλύτερη πεντάδα για τέταρτη φορά στην καριέρα του. Βοήθησε τα μέγιστα τους μπλαουγκράνα να τερματίσουν πρώτοι στην κανονική περίοδο ενώ βγήκε πολυτιμότερος του μήνα Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου.

Τέλος ο γίγαντας της Ρεάλ Μαδρίτης, Έντι Ταβάρες θα βρεθεί για τρίτη φορά σε Final Four, ενώ τερμάτισε δεύτερος σε μπλοκ με 1.7 μέσο όρο (πίσω από τον Γιώργο Παπαγιάννη του Παναθηναϊκού). Κανένας άλλος παίκτης δεν είχε περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ τη φετινή σεζόν, με τον Ταβάρες να έχει 3.0 μέσο όρο.

TAGS EUROLEAGUE FINAL FOUR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΟΝΑΚΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ FINAL FOUR 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ