THE SHOW MUST GO ON LIVE

EuroLeague: Η κρίση μπορεί να βγάλει στην αγορά κορυφαίους παίκτες σε τιμή ευκαιρίας

Ο Γουίλ Κλάιμπερν με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ο Γουίλ Κλάιμπερν με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας PHOTO BY OSCAR GONZALEZ / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Ο Ντάνιελ Χάκετ έφυγε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για χάρη της Βίρτους Μπολόνια. Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η τεράστια δεξαμενή ξένων παικτών της VTB League ανοίγει την όρεξη των ομάδων, ειδικά από την στιγμή που κάποιες περιπτώσεις μπορούν να είναι σε... τιμή ευκαιρίας, όπως ειπώθηκε στο Show Must Go On με τον Παντελή Διαμαντόπουλο.

Η κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία έχει αδειάσει όλες τις ομάδες της χώρας από ξένους παίκτες. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ζενίτ και η Ούνικς Καζάν αποτελούν τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτού, με τις τρεις ομάδες της EuroLeague να συνεχίζουν μέχρι νεωτέρας σχεδόν αποκλειστικά με γηγενείς παίκτες για τη VTB League.

Πώς θα πορευτούν όλες οι ομάδες στο υπόλοιπο της σεζόν; Άγνωστο, δεδομένου πως ουδείς μπορεί να προδικάσει τι μέλλει γενέσθαι με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τη δεδομένη χρονική στιγμή πάντως το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό που κάνει λόγο για διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης.

Αν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό το ένα μετά το άλλο τα συμβόλαια να αρχίσουν να λύνονται, με τους ξένους παίκτες να αναζητούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Ντάνιελ Χάκετ έκανε ήδη την αρχή, αφήνοντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να επιστρέψει στην Ιταλία για λογαριασμό της Βίρτους Μπολόνια. Ο πολύπειρος γκαρντ δεν αποκλείεται όμως να μην είναι ο τελευταίος, αλλά το παράδειγμα που θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Ενώ, ακόμη κι ο Γουίλ Κλάιμπερν καταγράφηκε ως μεταγραφικός στόχος της Ρεάλ Μαδρίτης, πριν έρθει η διάψευση του Μίσκο Ραζνάτοβιτς.

Από την στιγμή δε, που η δεξαμενή ξένων παικτών στη VTB League είναι τεράστια και περιλαμβάνει αρκετές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, αντιλαμβάνεται κανείς τι ντόμινο μπορεί να προκληθεί στην αγορά. Ειδικά όταν μιλάμε για τιμή ευκαιρίας σε αρκετές περιπτώσεις, αφού τα συμβόλαια θα αφορούν μηνιαία ή δίμηνη διάρκεια -έως το τέλος της σεζόν.

Παρεμπιπτόντως, αξίζει να αναφέρουμε κάτι τελευταίο: το μεταγραφικό παράθυρο στην EuroLeague έχει κλείσει οριστικά από τις 23 Φεβρουαρίου 2022. Όπερ και σημαίνει πως οποιαδήποτε προσθήκη γίνει από ομάδα της διοργάνωσης θα αφορά αποκλειστικά το εγχώριο πρωτάθλημα.

Στο Show Must Go On της Παρασκευής 4 Μαρτίου, ο Παντελής Διαμαντόπουλος και ο Αλέξανδρος Τρίγκας αναφέρθηκαν και ανέλυσαν το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

TAGS THE SHOW MUST GO ON LIVE EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ