EUROLEAGUE

Ζάλγκιρις – Φενέρμπαχτσε 84-81: Ο Γουίλιαμς-Γκος σταμάτησε το πάρτι του Μπάλντουιν των 36 πόντων και οι Λιθουανοί πήραν τη νίκη

Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος
Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος Eitvydas Kinaitis/2025 Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Τόμας Μασιούλις κέρδισε τον πρώην συνεργάτη του, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και η Ζάλγκιρις έκανε το 2/2 στην φετινή EuroLeague.

Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της Ζάλγκιρις για φέτος σημαδεύτηκε από την μάχη δύο φίλων πρωταθλητών Ευρώπης στους πάγκους. Ο Γιασικεβίτσιους συνάντησε τον περσινό συνεργάτη του, Τόμας Μασιούλις και η Φενέρ έδωσε σκληρή μάχη με την Ζάλγκιρις, αλλά παρά το απίθανο σόου του Μπάλντουιν με 36 πόντους (τους 26 στο δεύτερο ημίχρονο), υπέστη την πρώτη της ήττα στην φετινή EuroLeague, αφού έχασε με 84-81 στο Κάουνας .

Ο Γουίλιαμς-Γκος ήταν εξαιρετικός πετυχαίνοντας 20 πόντους με 7/8 δίπονα, ενώ ο Φρανσίσκο που τον ακολούθησε σε απόδοση και σταμάτησε στους 18 ήταν καθοριστικός, αλλά είχε 3/7 βολές. Κάπως έτσι η Ζάλγκιρις έκανε το 2/2 στην φετινή EuroLeague.

Ο αγώνας

Η Ζάλγκιρις ξεκίνησε πολύ δυναμικά την πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση για φέτος και με τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος να δίνει τον ρυθμό και τον Λαουρίνας Μπιρούτις να τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι, πήρε άμεσα προβάδισμα στον αγώνα. Στο τέλος της πρώτης περιόδου ο Μπράντον Μπόστον είχε μια ιδιαίτερα άτυχη στιγμή, καθώς πάτησε το πόδι του Μπάλντουιν και γύρισε τον αστράγαλό του.

Στην δεύτερη περίοδο, ήταν η ώρα του Μόουζες Ράιτ να βάλει στα καλάθια τη Φενέρ. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ξεκίνησε με 11 πόντους από 4/4 σουτ και έφτασε να έχει 13/13 σουτ στο ξεκίνημα του στη χρονιά.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης είδαν τον Χόρτον-Τάκερ να “ξυπνά” στην τρίτη περίοδο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Φρανσίσκο άρχισε το δικό του σεμινάριο στην επίθεση και η Ζάλγκιρις πήρε διψήφιες διαφορές στα τέλη της τρίτης περιόδου (65-53).

Στην τέταρτη περίοδο η Ζάλγκιρις έκανε συνεχόμενα λάθη και ο Μπάλντουιν δεν σταμάτησε να αστοχεί, κάνοντας την Φενέρ και πάλι διεκδικήτρια του αγώνα. Ο Μπάλντουιν πήρε συνεχόμενα σουτ από το… σπίτι του και έδειξε ότι μπορεί να είναι ο φετινός ηγέτης της ομάδας του Γιασικεβίτσιους.

Παρ’ όλα αυτά οι Λιθουανοί ήταν καλύτεροι στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης και με τον Γκος να παίρνει μόνο σωστές αποφάσεις στο φινάλε, πήραν τη νίκη με 84-81

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-20, 43-37, 65-53. 84-81

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς, Ζαμοίσκι, Πάντερ

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Μασιούλις): Γουίλιαμς-Γκος 20 (7/8 δίποντα, 2 ασίστ), Φρανσίσκο 18 (3/4 τρίποντα, 3/7 βολές, 4 ασίστ), Ράιτ 11 (4/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μπραζντέικις, Τουμπέλις 8 (2/4 τρίποντα), Λο 4, Σλίβα 4 (3 ριμπάουντ), Μπιρούτις 9 (3 ριμπάουντ), Ρουμπσταβίτσιους, Μπουτκεβίτσιους 3 (1/1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σιρβίντις, Ουλάνοβας 7 (1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Γιασικεβίτσιους): Μπέικοτ 4, Μπάλντουιν 36 (9/14 δίποντα, 5/8 τρίποντα,4 ασίστ), Μέλι 10 (1/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ), Χόρτον-Τάκερ 10 (6 ριμπάουντ), Μπόστον, Μπιμπέροβιτς 2, Μπιτίμ 6, Γιάντουνεν 2 (4 ριμπάουντ), Χολ 12 (6/9 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κόλσον 2 (2 ριμπάουντ), Μπιρτς 2 (4 ριμπάουντ).

Τα ομαδικά στατιστικά της Ζάλγκιρις: 21/37 δίποντα, 8/21 τρίποντα, 18/27 βολές, 31 ριμπάουντ (23 αμυντικά – 8 επιθετικά), 16 ασίστ, 5 κλεψίματα, 12 λάθη, 5 μπλοκ, 19 φάουλ.

Τα ομαδικά στατιστικά της Φενέρμπαχτσε: 28/46 δίποντα, 6/23 τρίποντα, 7/10 βολές, 34 ριμπάουντ (23 αμυντικά – 11 επιθετικά), 12 ασίστ, 4 κλεψίματα, 10 λάθη, 3 μπλοκ, 23 φάουλ.

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Η Ζάλγκιρις θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν στο Μόναχο (10/10 στις 21:30), ενώ η Φενέρμπαχτσε θα υποδεχθεί τον Ερυθρό Αστέρα (10/10 στις 20:45).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ