ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτά είναι τα δεδομένα για τους ψηλούς στο τριφύλλι

Ο Ματίας Λεσόρ EUROKINISSI SPORTS

Αυτά είναι τα δεδομένα στη γραμμή των ψηλών στον Παναθηναϊκό AKTOR, μετά τη νέα τροπή που πήρε η υπόθεση του Ματίας Λεσόρ.

Τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περίμεναν Παναθηναϊκός AKTOR και Ματίας Λεσόρ, με την επιστροφή του Γάλλου στη δράση να παίρνει παράταση και την κατάσταση στις θέσεις των ψηλών να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Ρισόν Χολμς και Ομέρ Γιούρτσεβεν έχουν τεθεί νοκ-άουτ, με αποτέλεσμα η λειψανδρία στη θέση “5” να αναγκάζει το τριφύλλι να βγει στην αγορά να καλύψει όπως μπορεί το κενό που έχει δημιουργηθεί. Ο Χολμς υπέστη ρήξη έσω πλάγιου συνδέσμου και η επιστροφή του υπολογίζεται στα τέλη του Νοέμβρη, ενώ ο Γιούρτσεβεν αντιμετωπίζει θλάση δευτέρου βαθμού στον αριστερό προσαγωγό και αναμένεται να γυρίσει στο τελευταίο δεκαήμερο του ίδιου μήνα.

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να υπολογίζει τους τρεις σέντερ του για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα και όπως είναι λογικό οι ιθύνοντες της ομάδας έχουν βγει στην αγορά για να δουν τι μπορούν να κάνουν, προκειμένου να καμουφλάρουν όσο γίνεται το πρόβλημα στη φροντ λάιν.

Ήδη φαίνεται πως οι πράσινοι είναι κοντά στην απόκτηση του Κένεθ Φαρίντ, ως μία λύση ανάγκης και ως ένας παίκτης που θα έχει συμπληρωματικό ρόλο, αλλά θα μπορέσει να βοηθήσει άμεσα το σύνολο του Εργκίν Αταμάν.

Πρόκειται για έναν έμπειρο σέντερ (35 χρόνων, 2.03 μέτρα) με πολυετή εμπειρία στο NBA (Νάγκετς, Νετς, Ρόκετς), ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Ταϊβάν, το Πουέρτο Ρίκο και το Μεξικό, έχοντας ένα σύντομο πέρασμα από την Ευρώπη και τη Ρέτζιο Εμίλια (2024-25). Στη EuroLeague είχε αγωνιστεί το 2021 με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η διαφαινόμενη απόκτηση του Κένεθ Φαρίντ (σ.σ. η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί) όμως δεν σημαίνει ότι θα βάλει… φρένο στην αναζήτηση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού AKTOR. Κάθε άλλο. Η τριπλή ταυτόχρονη απουσία των σέντερ του τριφυλλιού, φαίνεται πως θα προκαλέσει ακόμα μία προσθήκη.

Δηλαδή οι πράσινοι είναι αρκετά πιθανό να μην φέρουν μόνο έναν, αλλά δύο σέντερ στην Αθήνα, προκειμένου να ανταποκριθούν στο επιβαρυμένο πρόγραμμα που έχει μπροστά του η ομάδα του Εργκίν Αταμάν σε Ελλάδα και Ευρώπη τον δύσκολο – όπως διαμορφώθηκε – Νοέμβριο, αλλά και στην πορεία.

Το όνομα του Τσαρλς Μπάσι είναι εκείνο που έχουν κυκλώσει οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού κι επιμένουν για την απόκτησή του, ενώ στα ραντάρ υπάρχει και ο Εμάνουελ Τέρι, όπως και ακόμη 1-2 περιπτώσεις παικτών που δεσμεύονται με συμβόλαια.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να δώσει στον Φαρίντ δίμηνο συμβόλαιο, καθώς θυμίζουμε ότι η πιθανή απόκτηση δύο σέντερ από τον Παναθηναϊκό (σ.σ. Φαρίντ κι ακόμη ένας) ενδεχομένως να δημιουργήσει μία ιδιαίτερη συνθήκη κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Κι αυτό γιατί σε περιπτώση που όλα του τα 5άρια είναι διαθέσιμα ταυτόχρονα, θα υπάρχουν πέντε παίκτες στην ίδια θέση, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για τους σέντερ. Γι’ αυτό οι πράσινοι θέλουν να συνάψουν συμφωνία δύο μηνών με τον Κένεθ Φαρίντ.

Θυμίζουμε επίσης ότι στο συμβόλαιο του Ομέρ Γιούρτσεβεν υπάρχει σχετικός όρος, όπου ο Παναθηναϊκός μπορεί να απεμπλακεί από αυτό αν το επιθυμεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, πληρώνοντας ένα αντίτιμο.

Προς το παρόν και μέχρι να έρθουν οι ενισχύσεις, ο Παναθηναϊκός πρέπει να πορευθεί και να βρει τη λύση εκ των έσω, με δεδομένο και το γεγονός πως όποιος αθλητής και να προστεθεί στο ρόστερ θα χρειαστεί κάποιον χρόνο προσαρμογής.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Εργκίν Αταμάν χρησιμοποιεί τα 4άρια του στο “5”. Σε αυτή τη θέση υπάρχουν οι Ντίνος Μήτογλου, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Αλέξανδρος Σαμοντούροβ και Γιάννης Κουζέλογλου, με τον Τούρκο προπονητή να καλείται κατά συνθήκη να βρει τη λύση του γρίφου για να καλύπτει το πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ