Ο Ολυμπιακός θέλει δύο νίκες σε τρεις αγώνες για να κλειδώσει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs

Δύο νίκες σε τρεις αγώνες θέλει ο Ολυμπιακός για να κλειδώσει το πλεονέκτημα έδρας, χωρίς να τον ενδιαφέρουν άλλα αποτελέσματα. Μπορεί να το καταφέρει και με 1/3. Με 3/3 θα είναι σίγουρα πρώτος.
Το διπλό στη Λιόν, απέναντι στη Βιλερμπάν, έβαλε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της κατάταξης της EuroLeague το βράδυ της Παρασκευής (3/4).
Οι Πειραιώτες ανέβηκαν στις 23 νίκες, έπιασαν την Φενέρμπαχτσε (+9 στο μεταξύ τους 1-1) και πλέον χρειάζονται δύο νίκες στους αγώνες με Ρεάλ Μαδρίτης (εντός), Χάποελ Τελ Αβίβ (εκτός) και Αρμάνι Μιλάνο (εντός) για να κλειδώσουν το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs χωρίς να τους ενδιαφέρουν άλλα αποτελέσματα.
Με οτιδήποτε λιγότερο από το 2/3, θα πρέπει να κοιτάζει τι κάνουν οι ανταγωνιστές του.
Με 1/3 είναι πολύ πιθανό να πετύχει τον στόχο της τετράδας, όχι όμως και δεδομένο καθώς η Ζάλγκιρις έχει βατό πρόγραμμα και σε τριπλή ισοβαθμία με Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε θα υπερτερεί (3-1 στα μεταξύ τους παιχνίδια), με τους Πειραιώτες πέμπτους και τους Τούρκους έκτους.
Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα είναι 100% πρώτη αν κάνει το 3/3 απέναντι σε Ισπανούς, Ισραηλινούς και Ιταλούς. Στη Μαδρίτη είχε ηττηθεί με 12, ενώ την Χάποελ την είχε νικήσει με τέσσερις πόντους.
Με οτιδήποτε λιγότερο από το 3/3, αν τον Ολυμπιακό τον ενδιαφέρει η πρώτη θέση, θα πρέπει να παρακολουθεί τους αγώνες των ανταγωνιστών του. Και πάλι θα μπορεί να τερματίσει πρώτος, αλλά πλέον σε συνδυασμό αποτελεσμάτων.