EUROLEAGUE

EuroLeague Final Four: Η λίστα των κορυφαίων σκόρερ σε ημιτελικούς και τελικούς τα τελευταία πέντε χρόνια

KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι σκόρερ σε ημιτελικούς και τελικούς της EuroLeague Final Four τα τελευταία πέντε χρόνια. Ποιοι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις και ποιοι εκπροσωπούν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό AKTOR.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ρεάλ στον τελικό του Final Four στο Telekom Center Athens και κατέκτησε τη Euroleague για τέταρτη φορά στην ιστορία του.

Με την ολοκλήρωση του Final Four της Αθήνας συμπληρώνεται μία πενταετία με συνεχόμενες συμμετοχές των ερυθρολεύκων στην τελική φάση της διοργάνωσης και δύο του Παναθηναϊκού AKTOR.

Ποιοι παίκτες έχουν πετύχει τους περισσότερους πόντοι και που βρίσκονται οι κορυφαίοι των ελληνικών ομάδων (σ.σ. δεν υπολογίζονται οι πόντοι σε μικρούς τελικούς καθώς από φέτος δεν διεξάγεται το παιχνίδι της τρίτης θέσης);

Ο μεγάλος άτυχος του φετινού Final Four, Έντι Ταβάρες, ο οποίος έχασε την πρώτη θέση του και έπεσε στην τρίτη με τους 68 πόντους που είχε σε τρία Final Four (2022, 2023, 2024).

Τον προσπέρασε ο Σάσα Βεζένκοβ, ο οποίος με τους 28 που πέτυχε φέτος έφτασε τους 88 σε τέσσερα Final Four (2022, 2023, 2025, 2026), οι οποίο όμως δεν επαρκούν για την πρώτη θέση.

Αυτό διότι ο Μάριο Χεζόνια ολοκλήρωσε το τριήμερο της Αθήνας με 44 πόντους φτάνοντας στο σύνολο τους 90 σε τρία Final Four (2023, 2024,2026).

Σε μόλις δύο συμμετοχές ο Εβάν Φουρνιέ έφτασε του 61 πόντους, ενώ ο Πίτερς με τη φετινή τρομερή του απόδοση βρίσκεται πέμπτος με 59 σε τέσσερα Final Four (2023, 2024, 2025, 2026).

Ακολουθούν ο Κώστας Σλούκας με 56 πόντους σε 4 Final Four (2022, 2023, 2024, 2025) και ο Κέντρικ Ναν με 54 σε μόλις δύο με τους πράσινους (2024, 2025).

Την οκτάδα κλείνει ο Σακίλ ΜακΚίσικ, με 54 πόντους σε πέντε Final Four με τον Ολυμπιακό.

Οι κορυφαίοι σκόρερ των πέντε τελευταίων Final Four της EuroLeague

  1. Χεζόνια: 90 πόντοι
  2. Βεζένκοβ: 88 πόντοι
  3. Ταβάρες: 68 πόντοι
  4. Φουρνιέ: 61 πόντοι
  5. Πίτερς: 59 πόντοι
  6. Σλούκας: 56 πόντοι
  7. Ναν: 54 πόντοι
  8. ΜακΚίσικ: 54 πόντοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ