Μπράιαν Γουίντχορστ: “Είμαι σκεπτικός για το αν το NBA Europe θα έχει επιτυχία, θα ήθελα να γίνει σε συνεργασία με την EuroLeague”

Ο φημισμένος δημοσιογράφος του ESPN, Μπράιαν Γουίντχορστ, πιστεύει πως το εγχείρημα του NBA Europe δεν θα έχει επιτυχία αν δεν γίνει σε συνεργασία με την EuroLeague.
Ο φημισμένος δημοσιογράφος του ESPN, Μπράιαν Γουίντχορστ, αποκόμισε τις καλύτερες των εντυπώσεων από την παρουσία του στο Βελιγράδι και το ντέρμπι ανάμεσα στην Παρτίζαν και τον Ερυρθρό Αστέρα στην 15η αγωνιστική της EuroLeague.
Ένα μόνο ματς ήταν αρκετό για να τον κάνει να αντιληφθεί τις δομικές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο ευρωπαϊκό και αμερικανικό μπάσκετ. Για αυτό και δήλωσε σκεπτικός αναφορικά με το πόσο πετυχημένο μπορεί να είναι το πλάνο του NBA Europe.
Αναλυτικά όσα ανέφεσε στην εκπομπή Fullcourt Passport με τους Μπόστιαν Νάχμπαρ και Ρικ Μπουσέρ:
“Το NBA έχει εξειδικευτεί στο να διασκεδάζει το κοινό. Αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι πηγαίνουν στους αγώνες στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι στην Ευρώπη πηγαίνουν στους αγώνες επειδή οι πατέρες τους και οι παππούδες τους ήταν οπαδοί μιας ομάδας. Δεν πωλούνται αναψυκτικά σε αυτά τα παιχνίδια. Υπάρχει μια οθόνη για βίντεο, αλλά προβάλλουν τα replay. Κατά τη διάρκεια των time-out, η προσοχή δεν επικεντρώνεται στον πίνακα αποτελεσμάτων. Είναι μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία.
Και πιστεύω στην ικανότητα του NBA να δημιουργεί ένα εξαιρετικό προϊόν. Αλλά δεν είμαι σίγουρος για τη στάση των Ευρωπαίων κι αν είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν πολλά χρήματα. Αν ζεις στη Ρώμη, θα πληρώσεις την premium εκδοχή στο Zone ή στο Netflix για να δεις τον αγώνα Μάντσεστερ-Παρίσι; Και αυτό είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο έχει οικοδομηθεί το NBA. Το NBA βασίζεται στη συνολική δύναμη του πρωταθλήματος.
Μπορεί να κάνω λάθος. Και προφανώς το NBA έχει πετύχει πολλά, αλλά είμαι σκεπτικός ως προς το αν θα συμβεί αυτό (σσ. στην Ευρώπη). Θα ήθελα επίσης η νέα λίγκα να γίνει σε συνεργασία με την EuroLeague. Φαίνεται, όμως ότι έρχεται σε αντίθεση με την EuroLeague”.