Μπαρτζώκας: “Πρέπει να ξεχάσουμε τη χθεσινή εμφάνιση και να παίξουμε καλά αύριο, το ρόστερ μας είναι πιο γεμάτο από ποτέ”

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια για τη EuroLeague (21:15, Novasports Prime, Match Center από το SPORT24).
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε ενόψει του παιχνιδιού του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια για την 32η αγωνιστική της EuroLeague (21:15, Novasports Prime, Match Center από το SPORT24).
Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να αφήσει πίσω της τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε, ενώ έκανε ειδική μνεία και στο βάθος του ρόστερ των Πειραιωτών.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για το ματς με την Μπασκόνια: “Είναι μια ομάδα που παίζει με μεγάλη ταχύτητα. Με τους τραυματισμούς είχε μια πτώση στην απόδοσή της. Μάλλον θα παίξει ο Καμπαρό. Με βάση τη φιλοσοφία του προπονητή της θέλει να παίζει σε μεγάλη ταχύτητα. Πρέπει να κάνουμε καλές επιλογές στην επίθεση. Δεν θεωρούμε κανένα παιχνίδι εύκολο. Αυτό είπα και στους παίκτες. Αυτό που σου δίνει καλή πορεία στην EuroLeague είναι η σταθερότητα. Να ξεχάσουμε τη χθεσινή εμφάνιση και να παίξουμε καλά αύριο. Ο κόσμος μπορεί να νομίζει ότι η νίκη είναι προδιαγεγραμμένη, αλλά δεν είναι έτσι”.
Σε ερώτηση του SPORT24 για την κατάταξη: “Δεν ασχολούμαστε καθόλου με την κατάταξη. Για παράδειγμα το Ντουμπάι έχασε εντός έδρας από την Παρτίζαν. Πολλά παιχνίδια εξ’ αναβολής γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, υπάρχουν κάποιες διαφορετικές συνθήκες. Τα παιχνίδια στην Ισπανία των ισραηλινών ομάδων γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Ασχολούμαστε μόνο με την ομάδα μας και δεν κοιτάμε τίποτε άλλο”.
Για όσους δεν αγωνίστηκαν με τη Φενέρμπαχτσε: “Το καλό για εμάς είναι ότι αυτοί που έπαιξαν χθες συν τους τρεις που δεν είχαν δικαίωμα αύριο θα είναι διαθέσιμοι. Δεν έχω κάποια ενημέρωση ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα”.
Για το αν γεγονός ότι ο Ολυμπιακός σκόραρε 100 πόντους απέναντι σε μια πολύ καλή άμυνα τον μπουστάρει ψυχολογικά: “Δεν θα έλεγα ότι είναι έτσι. Η πλειοψηφία των ερωτήσεων των δημοσιογράφων έχουν να κάνουν με την ψυχολογία της ομάδας. Στη Μονακό ένας παίκτης με εξαιρετικό ποσοστό έχασε μια βολή και χάσαμε το ματς. Στο μπάσκετ υπάρχουν απρόβλεπτοι παράγοντες. Το ότι βάλαμε 100 πόντους ισχύει, αλλά είχαν και απουσίες. Ιδίως στην άμυνα. Νομίζω ότι πρέπει να παίρνουμε ως δεδομένο αυτό που έχουμε. Δεν πρέπει να βγάζουμε μεγάλα συμπεράσματα. Έχουμε μια καλή ομάδα, αυτό είναι δεδομένο και φαίνεται από την κατάταξη. Υπάρχουν 14-15 πολύ καλές ομάδες και κάποιες από αυτές θα μείνουν εκτός συνέχειας”.
Για το βάθος στο ρόστερ: “Το ρόστερ είναι πιο γεμάτο από ποτέ. Το ζήτημα είναι να είναι το ρόστερ υγιές για να υπάρχει εξέλιξη της ομάδας. Και οι τέσσερις γκαρντ μας έμειναν έξω διάστημα. Μια ομάδα εξελίσσεται όταν προπονείται και όταν παίζει μαζί. Το ότι έχουμε βάθος στο ρόστερ μας είναι πολύ σημαντικό. Ειδικά σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Όσο πιο καλό είναι το ρόστερ τόσο μεγαλύτερες είναι οι προσδοκίες όλων”.
Από τη μεριά του ο Ταϊρίκ Τζόουνς δήλωσε:
“Θα πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Πρέπει να είμαστε physical και να παίξουμε το μπάσκετ μας”.
Για το ότι δεν μπορούσε να παίξει κόντρα στη Φενέρ, παρότι ήταν υγιής: “Ήταν σκληρό. Κάθε φορά που μπορείς να παίξεις, θέλεις να παίξεις, όμως είμαι χαρούμενος, γιατί κάναμε τη δουλειά. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι γι’ αυτό, έτσι είναι οι κανόνες”.
Για το τι του αρέσει περισσότερο στην Ελλάδα εκτός του Ολυμπιακού: “Το φαγητό, μιλώντας για πράγματα εκτός του Ολυμπιακού”.