Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Ο λόγος που προκλήθηκε ένταση στον ερυθρόλευκο πάγκο

Στο τελευταίο πεντάλεπτο της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό, προκλήθηκε ένταση στον ερυθρόλευκο πάγκο με αφορμή ένα time-out.
Ο Ολυμπιακός, μετά τη Βαλένθια, θριάμβευσε και στη Βαρκελώνη, επικρατώντας της Μπαρτσελόνα στην παράταση, όπως το έκανε και κόντρα στα “πορτοκάλια” πριν τρεις ημέρες.
Το ματς ήταν δραματικό και αναπόφευκτα είχε πολλές στιγμές έντασης. Μία από αυτή έγινε αντιληπτή μέσω του τηλεοπτικού φακού 4:57′ πριν τη λήξη της 4ης περιόδου, με επίκεντρο τον πάγκο του Ολυμπιακού.
Η στιγμή της έντασης
Η αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα βρισκόταν σε εξέλιξη και καθώς οι μπλαουγκράνα μείωσαν σε 77-84, ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Χρήστος Παππάς έσπευσε να ζητήσει time-out. Άμεσα, ήρθε η παρέμβαση του Sports Director του Ολυμπιακού, Χρήστου Μπαφέ, ο οποίος είχε αντιληφθεί ότι δεν είχε ακόμη δοθεί το απαραίτητο τηλεοπτικό time-out και έτσι έτρεξε να πει πως ο πάγκος του Ολυμπιακού δεν επιθυμεί τώρα time-out για να το κρατήσει στη συνέχεια, αφού φαινόταν ότι ματς θα πήγαινε στην κόψη του ξυραφιού, όπως κι έγινε.
Προς στιγμήν, παρατηρήθηκε μία φυσιολογική ένταση μεταξύ των δύο ανδρών, δεδομένης και της συγκλονιστικής εξέλιξης του αγώνα, με τον κόουτς Μπαρτζώκα να παραμένει ψύχραιμος και να προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα.
Τελικά, ο Ολυμπιακός άλωσε και το Παλάου Μπλαουγκράνα μετά τη Roig Arena, βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 5-1.