EUROLEAGUE

EuroLeague: Απομακρύνεται από το Κάουνας το Final Four

EuroLeague: Απομακρύνεται από το Κάουνας το Final Four

Η κυβέρνηση της Λιθουανίας αρνείται να χορηγήσει κονδύλι για τη διεξαγωγή του Final Four της Euroleague στο Κάουνας και η διοργάνωση βρίσκεται στον... αέρα.

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και λίγο καιρό, η Ζάλγκιρις επιθυμεί να διοργανώσει το φετινό Final Four της EuroLeague στο Κάουνας, όμως φαίνεται πως αυτό το σχέδιο δεν θα πάρει σάρκα και οστά.

Ο General Manager της Ζάλγκιρις, Παούλιους Μοτιεγούνας, μιλώντας στο LRT, παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση της Λιθουανίας αρνήθηκε να χορηγήσει το κονδύλι ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ που χρειάζεται για τη διοργάνωση του Final Four, λόγω της ενεργειακής κρίσης και της ευρύτερης αστάθειας που υπάρχει.

"Λάβαμε απάντηση από την κυβέρνηση ότι δεν θα μας διαθέσει κονδύλια λόγω κρίσης και ότι δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό για τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων.

Το αποδεχτήκαμε ως ξεκάθαρο γεγονός. Είχαμε ετοιμάσει ολόκληρο πλάνο, το είχαμε καταθέσει στην EuroLeague, είχαμε τη στήριξη του δήμου και περιμέναμε ότι θα έχουμε τη στήριξη της κυβέρνησης.

Αυτή τη στιγμή η μπάλα είναι στο γήπεδο της EuroLeague και περιμένουμε απάντηση, αλλά οι πιθανότητες να διοργανώσουμε εμείς το Final 4 είναι ελάχιστες, αφού η υποψηφιότητά μας είναι πολύ πιο αδύναμη συγκριτικά με τις άλλες", ανέφερε ενδεικτικά.

TAGS EUROLEAGUE EUROLEAGUE FINAL FOUR
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ