EUROLEAGUE

EuroLeague: Αντιδράσεις στο Σαράγεβο για τη διεξαγωγή του Dubai BC – Χάποελ Τελ Αβίβ στην πόλη

Yulian Todorov/2025 Euroleague Basketball via Getty Images

Η διεξαγωγή του αγώνα Dubai BC – Χάποελ Τελ Αβίβ στο Σαράγεβο έχει φέρει αντιδράσεις στους κατοίκους της περιοχής.

Η Dubai BC είναι προγραμματισμένο να υποδεχθεί τη Χάποελ Τελ Αβίβ στο Σαράγεβο για την 9η αγωνιστική της EuroLeague, όμως η διεξαγωγή του αγώνα στη σερβική πρωτεύουσα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κατοίκους της περιοχής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Sportklub έχει αναρτηθεί πανό σε κεντρικό σημείο της πόλη που ζητά την ακύρωση του αγώνα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μάλιστα, η οργάνωση “Όχι στο όνομά μας”, έχει συντάξει ανακοίνωση λέγοντας: “Οι πολίτες υπενθυμίζουν εδώ και μέρες με μια σειρά από δράσεις ότι η Ζέτρα χτίστηκε, υπερασπίστηκε και αναστηλώθηκε από αυτούς, με τις προσπάθειες και το έργο τους, και ότι δεν θα επιτρέψουν το γήπεδο που ανήκει στο Σεράγεβο και σε ολόκληρη τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη να χρησιμοποιηθεί για εκδηλώσεις που ταπεινώνουν την πόλη, την ιστορία της και τις αξίες των ανθρώπων που ζουν σε αυτήν.

Σε μια εποχή που το Διεθνές Δικαστήριο διεξάγει διαδικασίες κατά του Κράτους του Ισραήλ για γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων, οποιαδήποτε συνεργασία με ισραηλινά αθλητικά ιδρύματα αποτελεί πράξη έγκρισης της γενοκτονίας του απαρτχάιντ, αλλά και αποφυγής του καθήκοντος άσκησης πολιτικής πίεσης στο Ισραήλ μέσω μποϊκοτάζ και επίδειξης αλληλεγγύης προς τον λαό της Παλαιστίνης.

Η πόλη μας, η οποία επέζησε της πολιορκίας και της καταστροφής, δεν πρέπει να είναι τόπος ομαλοποίησης της βίας και της γενοκτονίας”.

Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για τις 6 Νοεμβρίου στις 20:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ