ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

EuroLeague: Άκυρο το 0-20, σε νέα ημερομηνία το Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός και οι αγώνες της Ζενίτ

EuroLeague: Άκυρο το 0-20, σε νέα ημερομηνία το Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός και οι αγώνες της Ζενίτ

Η EuroLeague ανακοίνωσε αλλαγές στο καταστατικό της, προσθέτοντας ότι θα ορίσει σε νέα ημερομηνία τον αγώνα Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός όπως και τους αγώνες της Ζενίτ.

Μπορεί να πήρε λίγο χρόνο παραπάνω, αλλά η EuroLeague Basketball πήρε την σωστή απόφαση. Όπως ενημέρωσε λοιπόν μέσω ανακοίνωσης, το Συμβούλιο των μετόχων αποφάσισε να αλλάξει το καταστατικό του που προέβλεπε άμεση τιμωρία των ομάδων με ήττα με 0-20 σε περίπτωση που δεν μπορούσαν να δώσουν έναν αγώνα λόγω αδυναμίας σύστασης ρόστερ εξαιτίας του κορονοϊού.

Με βάση το νέο καταστατικό, ένας αγώνας μπορεί να αναβληθεί μέχρι τρεις φορές για λόγους ανωτέρας βίας. Αν δεν μπορέσει να βρεθεί νέα ημερομηνία έπειτα από τρεις προσπάθειες, τότε θα χάνει το παιχνίδι η ομάδα που ευθυνόταν για την πρώτη αναβολή.

Τι σημαίνει αυτό με λίγα λόγια; Ότι ανακλήθηκαν οι δύο ήττες της Ζενίτ στα χαρτιά από τις Μπασκόνια και Βαλένθια και θα οριστούν νέες ημερομηνίες, όπως το ίδιο θα συμβεί και για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Βιλερμπάν στην Γαλλία για την 3η αγωνιστική και τον αγώνα της Βιλερμπάν με τον Ερυθρό Αστέρα για την 4η αγωνιστική που επίσης είχαν αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στην γαλλική ομάδα.

Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει τόσο για την EuroLeague όσο και για το EuroCup, επηρεάζοντας συνολικά εφτά αγώνες, οι οποίοι είναι οι εξής:

EuroLeague:

Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός (3η αγωνιστική)

Μπασκόνια - Ζενίτ (3η αγωνιστική)

Βιλερμπάν - Ερυθρός Αστέρας (4η αγωνιστική)

Βαλένθια - Ζενίτ (4η αγωνιστική)

EuroCup

Τσεντεβίτα Ολίμπια - Μπουρσασπόρ (2η αγωνιστική)

Βενέτσια - Μπουρζ (3η αγωνιστική)

Μπουρζ - Ούνικς Καζάν (4η αγωνιστική)

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ ΖΕΝΙΤ EUROLEAGUE ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ