EUROCUP

EuroCup: Ο Μαμ Τζαϊτέ έσωσε τη Βίρτους Μπολόνια από το φιάσκο

EURO CUP 2021-2022 /  -   (  / EUROKINISSI)
EURO CUP 2021-2022 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Βίρτους Μπολόνια λίγο έλειψε να την πατήσει όπως η Παρτίζαν, είχε όμως τον Μαμ Τζαϊτέ (27 πόντοι, 11 ριμπάουντ) για να την οδηγήσει στη δύσκολη νίκη - πρόκριση στα ημιτελικά του EuroCup, σε βάρος της Ουλμ του Γιάκα Λάκοβιτς.

Μία βδομάδα μετά το φιάσκο της Παρτίζαν, λίγο έλειψε να έχουμε ακόμη ένα, αυτή τη φορά με πρωταγωνίστρια τη Βίρτους Μπολόνια. Η ιταλική ομάδα ευτύχησε να δει όμως τον Μαμ Τζαϊτέ (27 πόντοι, 11 ριμπάουντ) να κάνει εμφάνιση καριέρας και να την οδηγεί στη δύσκολη εντός έδρας νίκη επί της Ουλμ (83-77), μία νίκη που της έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του EuroCup.

Αν υπάρχει μια ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις, αυτή ήταν η Ουλμ του Γιάκα Λάκοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εντυπωσιακοί, βρέθηκαν στο +4 (73-77) με 3'28'' για το τέλος, αλλά στην τελική ευθεία προδόθηκαν από τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ (σ.σ.: ο Μαμ Τζαϊτέ τούς έκανε τη ζημιά) και την ατυχία, αφού το τρίποντο που επιχείρησε ο Καρίμ Τζάλοου στα 58'' (με τους γηπεδούχους στο +2) μπήκε και βγήκε.

Παρεμπιπτόντως, ουδείς άλλος παίκτης της Βίρτους Μπολόνια σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων, αφού παίκτες όπως ο Μίλος Τεόντοσιτς (7 πόντοι με 2/10 σουτ και 3/3 βολές), ο Μάρκο Μπελινέλι (4 πόντοι με 2/6 σουτ) και ο Τόρνικε Σενγκέλια (9 πόντοι με 4/13 σουτ) ήταν άστοχοι. Από την άλλη πλευρά, ο Τζαρόν Μπλόσομγκεϊμ (22 πόντοι με 6/10 σουτ) και ο Σεμάτζι Κρίστον (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ) ήταν σπουδαίοι, αλλά δεν αρκούσαν για να έρθει το διπλό - πρόκριση επί της Βίρτους Μπολόνια.

Στο έτερο παιχνίδι της βραδιάς για την προημιτελική φάση του EuroCup, η Ανδόρα (σ.σ.: είναι τελευταία στην κατάταξη της Liga Endesa) έκανε την έκπληξη, αφού κέρδισε την Γκραν Κανάρια.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των προημιτελικών:

Βίρτους Μπολόνια - Ουλμ 83-77

Γκραν Κανάρια - Ανδόρα 77-79

Τσεντεβίτα Ολίμπια - Μπούρσασπορ (27/4, 22:00)

Βαλένθια - Μπουλόν Λεβαλουά (27/2, 22:30)

Τα ζευγάρια στα ημιτελικά:

Βίρτους Μπολόνια - Βαλένθια/Μπουλόν Λεβαλουά

Ανδόρα - Τσεντεβίτα Ολίμπια/Μπούρσασπορ

TAGS EUROCUP ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ