EUROCUP

Μπεσίκτας – Πανιώνιος 101-83: Την κοίταξε στα μάτια, αλλά κατέρρευσε στο τέταρτο δεκάλεπτο

Ο Πανιώνιος ήταν αρκετά ανταγωνιστικός κόντρα στην Μπεσίκτας, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο κατέρρευσε με την τουρκική ομάδα να παίρνει τη νίκη με 101-83 , για την 9η αγωνιστική του EuroCup.

Ο Πανιώνιος κοίταξε στα μάτια την Μπεσίκτας, αλλά δεν άντεξε μέχρι το τέλος, με την τουρκική ομάδα να παίρνει τη νίκη με 101-83, για τη 9η αγωνιστική του EuroCup.

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου μπήκαν μουδιασμένα στο ματς, όμως από το δεύτερο δεκάλεπτο έδειξαν διαφορετικό πρόσωπο, κάνοντας δύσκολο το έργο της τουρκικής ομάδας.

Ωστόσο, οι κυανέρυθροι κατέρρευσαν στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται και να ανεβάζουν ρυθμούς στην επίθεση, καταφέρνοντας να νικήσουν με μεγάλη διαφορά στο σκορ.

Ο Τσαλμπούρης πραγματοποιήσε μία εξαιρετική εμφάνιση με 20 πόντους, κάνοντας τρομερή δουλειά από την περιφέρεια με 4/4 τρίποντα. Παράλληλα, οι Χαντς και Σταρκς ήταν αρκετά παραγωγικοί με 11 και 10 πόντους, αντίστοιχα.

Από την Μπεσίκτας οι Ζίζιτς και Μόργκαν ξεχώρισαν με 18 και 16 πόντους, αντίστοιχα, ενώ ο Ουγκουρλού ήταν αρκετά δραστήριος στην τελευταία περίοδο, ολοκληρώνοντας το ματς με 13 πόντους.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η Μπεσίκτας ανέβηκε στην πρώτη θέση με ρεκόρ 7-2, ενώ ο Πανιώνιος παραμένει τελευταίος στη βαθμολογία με μία νίκη και οκτώ ήττες.

Ο αγώνας:

Άστοχος ήταν στις πρώτες του επιθέσεις ο Πανιώνιος, με την Μπεσίκτας να ξεκινάει το παιχνίδι με ένα 6-0. Ο Λέμον άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ηλία Ζούρου, σκοράροντας για το 6-2. Οι Α. Μπράουν και Ζίζιτς έστειλαν τους γηπεδούχους στο +12 (14-2), με τον Σταρκς να βρίσκει λύση για τους φιλοξενούμενους για το (14-4). Οι κυανέρυθροι δέχονταν εύκολα καλάθια, με την Μπεσίκτας να το εκμεταλλεύεται και να κρατά σταθερά τη διψήφια διαφορά (22-12). Ωστόσο, προς το τέλος του δεκαλέπτου, ο Πανιώνιος αντέδρασε, με τον Τσαλμπούρη να μπαίνει στο ματς με 2/2 τρίποντα, μειώνοντας στους επτά (27-20).

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Πανιωνίου στη δεύτερη περίοδο, μειώνοντας στον πόντο,μετά από καλάθια των Τσαλμπούρη και Λιούις (28-27). Οι Μόργαν και Αρσλάν έδωσαν ανάσα στην Μπεσίκτας, κάνοντας το 33-27, όμως ο Τσαλμπούρης ευστόχησε ξανά από την περιφέρεια για το 33-30. Η επίθεση των φιλοξενούμενων είχε βελτιωθεί αρκετά στο δεύτερο δεκάλεπτο, μένοντας κοντά στο σκορ και έχοντας τον Τσαλμπούρη πρωταγωνιστή με 18 πόντους, όμως η Μπεσίκτας βρήκε λύσεις στο ξέσπασμα του Πανιωνίου,πηγαίνοτας στα αποδυτήρια με προβάδισμα εννέα πόντων (55-46).

Ο Πανιώνιος δεν μπήκε με καθαρό μυαλό στο δεύτερο ημίχρονο, δίνοντας το δικαίωμα στην Μπεσίκτας να ξεφύγει με 14 πόντους (60-46). Οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό από την περφέρεια, έχοντας 3/3 τρίποντα, δυσκολεύοντας όλο και περισσότερο του έργο του Πανιωνίου (66-56). Ωστόσο, οι κυανέρυθροι, τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου, κατέβασαν τη διαφορά στους πέντε, με τον Σταρκς να ευστοχεί σε δύο συνεχόμενα τρίποντα (66-71). Ο Λιούις προχώρησε σε μία προσωπική ενέργεια, με τον ίδιο να κλέβει την μπάλα και να καρφώνει για το 71-68. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έχασε αρκετές ευκαιρίες, ώστε να πάρουν το προβάδισμα, με την Μπεσίκτας να μένει μπροστά με τρεις πόντους, μέχρι το τέλος της περιόδου (73-70).

Οι κυανέρυθροι κατέγραψαν αρκετά εύκολα λάθη στο τέταρτο δεκάλεπτο, με την Μπεσίκτας να ξανά κάνει διψήφια τη διαφορά, αναγκάζοντας τον Ηλία Ζούρο να πάρει time-out (84-74). Ωστόσο, μετά τη διακοπή τα πράγματα δεν άλλαξαν για τον Πανιώνιο, με τους παίκτες του Ηλία Ζούρου να χάνουν τον ρυθμό τους και η Μπεσίκτας να παίρνει τη νίκη.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπαένα, Κονσταντίνοβτς, Κάλιτς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-20, 55-46, 73-70, 101-83

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Αλιμπίγιεβιτς): Μάθιους 15 (2/2 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ντόνστον 11 (3/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ασίστ), Καμαγκατέ 6, Ουγκουρλού 13 (5/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Αρσλάν 8, Μόργκαν 16 (1/4 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Λεμάρ 3, Κους, Α. Μπράουν 6, Β. Μπράουν 5, Ζίζιτς 18 (6/8 δίποντα, 6/9 βολές, 13 ριμπάουντ).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζούρος): Γουάτσον 9(4/6 δίποντα), Λέμον 8, Σταρκς 10 (2/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα), Πάπας 7, Τσαλμπούρης 20(3/5 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ), Λούις 7 (2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ), Γόντικας 9 (1/4 δίποντα, 7/7 τρίποντα), Κρούζερ 2, Πατρίκης, Γκίγκας,Γουόλ, Χαντς 11 (2/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Τα ομαδικά στατιστικά της Μπεσίκτας: 35/23 δίποντα,  14/32 τρίποντα,  13/17 βολές, 39 ριμπάουντ (28 αμυντικά και 11 επιθετικά), 27 ασίστ,  8 κλεψίματα, 14 λάθη .

Τα ομαδικά στατιστικά του Πανιωνίου: 19/36 δίποντα, 9/25 τρίποντα, 18/19 βολές, 28 ριμπάουντ (22 αμυντικά και  6 επιθετικά), 18 ασίστ,  9 κλεψίματα, 14 λάθη .

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην επόμενη αγωνιστική η Μπεσίκτας θα αντιμετωπίσει εκτός τη Λιετκαμπέλις, ενώ ο Πανιώνιος θα κοντραριστεί εκτός με την Τσέμνιτζ.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ