ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

EuroBasket, Ο Ντένις Σρούντερ στο SPORT24: "Η Ισπανία προσαρμόστηκε και πήρε τη νίκη"

EuroBasket, Ο Ντένις Σρούντερ στο SPORT24: "Η Ισπανία προσαρμόστηκε και πήρε τη νίκη"
FIBA

Ο Ντένις Σρούντερ έκανε ό,τι μπορούσε για να δώσει στη Γερμανία την πρόκριση στον τελικό του EuroBasket 2022, στο τέλος όμως η άμυνα ήταν αυτή που πλήγωσε την ομάδα του.

Με 30 πόντους (με 11/17 σουτ και 5/5 βολές) και 8 ασίστ σε 35'39'' συμμετοχής, θα μπορούσε να πει κανείς πως ο Ντένις Σρούντερ έδωσε ό,τι είχε προκειμένου η Γερμανία να κερδίσει τον ημιτελικό με την Ισπανία. Ακόμη κι αυτά τα νούμερα όμως δεν ήταν αρκετά, με την παρέα του Ρούντι Φερνάντεθ να φτάνει στον θρίαμβο και να αποδεικνύει πως δεν πτοείται ούτε από τις απουσίες ούτε από το νεανικό του έμψυχου δυναμικού της.

Από την πλευρά του πάντως, παρά την απογοήτευση και την ένταση της στιγμής, ο Ντένις Σρούντερ έσπευσε να δώσει τα εύσημα στην Ισπανία για ό,τι έχει καταφέρει στη διοργάνωση, με αποκορύφωμα την πρόκριση σε βάρος της Γερμανίας.

"Νομίζω πως κολλήσαμε στο τέλος, δεν παίξαμε με τον σωστό τρόπο. Η Ισπανία χαμήλωσε τον ρυθμό κι αυτό μας επηρέασε. Θα δούμε στο βίντεο τι δεν πήγε καλά και τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Στο τέλος της ημέρας, η αλήθεια είναι πως πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στην Ισπανία, για το πώς βγήκε στο παρκέ στην τελευταία περίοδο. Ήταν κάτι ιδιαίτερο. Στο τέλος η Ισπανία έκλεισε καλύτερα το παιχνίδι και γι αυτό κέρδισε. Εμείς, εξ αρχής, θέλαμε να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο, δεν είμαστε εκτός στόχου. Έχουμε μπροστά τον μικρό τελικό με την Πολωνία" ήταν οι πρώτες ατάκες του Ντένις Σρούντερ, ο οποίος δέχθηκε μόλις δύο ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους (σ.σ.: κατόπιν σχετικής εντολής από τους υπεύθυνους της γερμανικής ομάδας).

Για το φινάλε, απάντησε σε ερώτηση του SPORT24 αν το πρόβλημα στο τέλος ήταν η άμυνα ή τα χαμένα ελεύθερα σουτ που βρήκε η Γερμανία: "Η Ισπανία γενικά έπαιξε πολύ καλά, προσαρμόστηκε πάνω μας στη διάρκεια του αγώνα και είχε αποτέλεσμα. Όσον αφορά τα σουτ, αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά. Έτσι είναι η φύση του αθλήματος. Κάποιες φορές τα βάζεις, κάποιες άλλες όχι. Το σημαντικό είναι ότι στην τελευταία περίοδο δεν βγάλαμε πολλές άμυνες και γι αυτό χάσαμε τον αγώνα".

Το SPORT24 βρίσκεται εκεί όπου χτυπά η καρδιά του EuroBasket. Σύμμαχος της αποστολής σε Μιλάνο και Βερολίνο είναι η Stoiximan, με πολλές επιλογές και δεκάδες ειδικά στοιχήματα για την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ