EUROBASKET

EuroBasket: Η Βοσνία Ερζεγοβίνη κινδυνεύει να χάσει μεγάλες διοργανώσεις λόγω οικονομικών προβλημάτων

EuroBasket: Η Βοσνία Ερζεγοβίνη κινδυνεύει να χάσει μεγάλες διοργανώσεις λόγω οικονομικών προβλημάτων
PHOTO CREDITS: FIBA

Σε δύσκολη οικονομική θέση βρίσκεται η Εθνική ομάδα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα που μπορούν να την κρατήσουν εκτός μεγάλων διοργανώσεων, ανάμεσά τους και το EuroBasket.

Η Βοσνία Ερζεγοβίνη έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο EuroBasket (βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο μαζί με Γερμανία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Λιθουανία και Γαλλία). Η παρουσία της ωστόσο δεν θεωρείται δεδομένη μιας και η Ομοσπονδία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα ικανά να κρατήσουν την Εθνική ομάδα μακριά από το μεγαλύτερο μπασκετικό event του Σεπτεμβρίου.

Η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει πως "η απουσία οικονομικής στήριξης και πόρων δεν διευκολύνουν την σωστή λειτουργεία της ομάδας, με αποτέλεσμα η συμμετοχή της σε μεγάλες διοργανώσεις να παραμένει ερωτηματικό".

Χαρακτηριστικά η ομοσπονδία ζήτησε την βοήθεια αρκετών φορέων προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση αλλά πως "πλέον δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις στο τραπέζι. Μιλάμε με πιθανούς σπόνσορες ιδίως κρατικούς προκειμένου να μας βοηθήσουν. Δεν θέλουμε συγχαρητήρια μόλις τελειώσει όλο αυτό γιατί μέχρι τότε είναι πιθανό να μην έχετε να μας συγχαρείτε για κάτι".

Λαμβάνοντας αυτές τις δηλώσεις υπόψιν η Εθνική ομάδα της χώρας βρίσκεται σε μία θέση που δεν μπορεί να της διασφαλίσει με σιγουριά την συμμετοχή της στις μεγάλες διοργανώσεις των προσεχών μηνών.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ