EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022: Η Εθνική Ισπανίας συνεχίζει χωρίς Αμπάλδε και Γιούστα

/  -  (  / EUROKINISSI)
/ - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Χωρίς τους Αλμπέρτο Αμπάλδε και Σάντι Γιούστα θα συνεχίσει την πορεία της προς το Eurobasket η Εθνική Ισπανίας, με τον Σέρτζιο Σκαριόλο να "κόβει" τους δύο παίκτες ενόψει της συνέχειας.

Με δύο παίκτες λιγότερους θα συνεχίσει η Ισπανία την προετοιμασία της ενόψει του EuroBasket, καθώς οι Αλμπέρτο Αμπάλδε και Σάντι Γιούστα ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ισπανίας, όπως αναφέρει η Marca, με τον πρώτο να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπιζε προβλήματα που τον κρατούσε πίσω και πλέον η απουσία του από το EuroBasket είναι επίσημη. Ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter ευχαρίστησε την Ομοσπονδία που τον συμπεριέλαβε στην προεπιλογή.

Από την άλλη ο Γιούστα αγωνίστηκε στο παιχνίδι κόντρα στην Εθνική στο ΟΑΚΑ, ωστόσο δεν θα συνεχίσει με το υπόλοιπο ρόστερ. Θυμίζουμε πως στο πρώτο φιλικό κόντρα στην Εθνική η Ισπανία ηττήθηκε με 86-70, ενώ στο δεύτερο στη Μαδρίτη κέρδισε με 87-80.

Επιπλέον ο Σέρτζιο Σκαριόλο ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του Ουσμάν Γκαρούμπα ο οποίος ακόμα "βρίσκεται μακριά από την επιθυμητή φυσική κατάσταση". Όπως ανέφερε ο Ισπανός ομοσπονδιακός τεχνικός, "Τα πάει λίγο καλύτερα αλλά η κατάστασή του δεν του επιτρέπει ακόμα να αγωνιστεί. Έμεινε εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω τραυματισμού και δεν έχει παίξει πολύ φέτος. Είμαστε έτοιμοι να περιμένουμε λίγο ακόμα".

Αναλυτικά οι 16 παίκτες που συνεχίζουν στο ρόστερ:

  1. Λορέντζο Μπράουν
  2. Ρούντι Φερνάντεθ
  3. Σέρχιο Γιουλ
  4. Γουίλι Ερνανγκόμεθ
  5. Χουάντσο Ερνανγκόμεθ
  6. Χάιμε Πραντίγια
  7. Ντάριο Μπριθουέλα
  8. Κίνο Κολόμ
  9. Χάιμε Φερνάντεθ
  10. Ουσμάν Γκαρούμπα
  11. Φραν Γκέρα
  12. Τσάμπι Λόπεθ-Αροστέγι
  13. Χουάν Νούνιεθ
  14. Χοέλ Πάρα
  15. Σέμπας Σάιθ
  16. Γιανκούμπα Σίμα
TAGS EUROBASKET 2022 ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ