EUROBASKET 2025

EuroBasket 2025, Ελλάδα- Τουρκία: Οι 4 “άφαντοι” παίκτες του Αταμάν στα τελευταία παιχνίδια

Σερτάκ Σανλί
FIBA BASKETBALL

Οι τέσσερις παίκτες της Τουρκίας που έχουν αγωνιστεί συνολικά εννέα λεπτά στα τελευταία τρία παιχνίδια.

Ο Εργκίν Αταμάν διαθέτει ένα ρόστερ με αρκετές λύσεις στο EuroBasket 2025 και έχει οδηγήσει την Τουρκία στο εντυπωσιακό 7-0 στο ξεκίνημα της διοργάνωσης. Ωστόσο, όπως συχνά κάνει και στις ομάδες του, ο Τούρκος προπονητής έχει κλείσει αρκετά το rotation της Τουρκίας στα κρίσιμα παιχνίδια και δεν μοιάζει εύκολο να διαφοροποιήσει την τακτική του κόντρα στην Ελλάδα (12/9 στις 21:00).

Κόντρα σε Σερβία, Σουηδία και Πολωνία ο Αταμάν έχει χρησιμοποιήσει κατά κύριο λόγο οκτώ μόλίς παίκτες. Αυτοί που “τραβάνε κουπί” για τους Τούρκους είναι η τετράδα των Λάρκιν, Όσμαν, Οσμανί και Σενγκούν, ενώ λιγότερο, αλλά με σταθερό ρόλο, αγωνίζονται οι Σιπάχι, Μπόνα, Χαζέρ και Κορκμάζ.

Σέιν Λάρκιν (39’18”, 37’01” και 34’01”) και Αλπερέν Σενγκούν (36’13”, 35’12”, 30’55”) έχουν “λιώσει” στο παρκέ στα τελευταία τρία παιχνίδια και μοιραία ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει με άλλους παίκτες του ρόστερ.

Ποιοι είναι οι τέσσερις άφαντοι του τουρκικού ρόστερ

Ο Αταμάν, που έχει σηκώσει ευρωπαϊκά τρόπαια σε συλλογικό επίπεδο, με αρκετά κλειστό rotation φαίνεται ότι έχει παρκάρει στην άκρη του πάγκου το 1/3 του ρόστερ του.

Συγκεκριμένα, οι Σανλί, Γιουρτσέβεν, Μπιτίμ και Γιλμάζ έχουν αγωνιστεί όλοι μαζί στα τελευταία τρία παιχνίδια (Σερβία, Σουηδία, Πολωνία) μόλις 9’08”.

  • Σερτάκ Σανλί: Σερβία – DNP, Σουηδία – DNP, Πολωνία – 1’00”
  • Ονουράλπ Μπιτίμ: Σερβία – DNP, Σουηδία – 5’07”, Πολωνία – DNP
  • Ερκάν Γιλμάζ: Σερβία – DNP, Σουηδία – DNP, Πολωνία – DNP
  • Ομέρ Γιουρτσέβεν: Σερβία – DNP, Σουηδία – 2’37”, Πολωνία – 0’24”

Μέχρι στιγμής, στα νοκάουτ παιχνίδια οι τέσσερις τους έχουν μείνει εκτός rotation, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει πώς μπορεί να κινηθεί ο Αταμάν. Ο Σερτάκ Σανλί είναι άλλωστε “δικό του” παιδί και τα τελευταία χρόνια έχει φάει τα κρίσιμα παιχνίδια με το κουτάλι. Δεν αποκλείεται λοιπόν, παρά το rotation των οκτώ παικτών, που εφαρμόζει ο Αταμάν στα τελευταία ματς, να τον δούμε σε ειδικό ρόλο κόντρα στην Ελλάδα.

Το ίδιο περίπου ισχύει και για τον Ομέρ Γιουρτσέβεν, ο οποίος ενεργοποίησε φέτος το +1 χρόνο στο συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό. Ο πρώην NBAer βρίσκεται σε κακό φεγγάρι στο φετινό EuroBasket (3.2 πόντοι, 2.5 ριμπάουντ), ωστόσο και αυτός έχει παραστάσεις από το ανώτερο επίπεδο και μπορεί να βοηθήσει τους Τούρκους.

Όσον αφορά τον Μπιτίμ, στο σενάριο που ο Τσέντι Όσμαν δεν τα καταφέρει να αγωνιστεί, αναμένεται να βρει χρόνο στο πλάι του Κορκμάζ. Αυτό έγινε άλλωστε και στην αναμέτρηση με τη Σουηδία, στην οποία ο Όσμαν φορτώθηκε από νωρίς με τρία φάουλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ