EUROBASKET

Εurobasket 2022: Στην προεπιλογή του Ισραήλ ο Αβντίγια, ζήτησε να εξαιρεθεί ο Μπλέιζερ

Ο Ντένι Αβντίγια με τη φανέλα των Γουίζαρντς
Ο Ντένι Αβντίγια με τη φανέλα των Γουίζαρντς AP PHOTO/NICK WASS

Από 18 παίκτες αποτελείται η προεπιλογή του ομοσπονδιακού προπονητή του Ισραήλ, Γκάι Γκούντες, τόσο για το Eurobasket 2022 όσο και για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που μεσολαβούν ως τότε. Κανονικά ο NBAer Αβντίγια, αυτοεξαιρέθηκε ο Μπλέιζερ.

Από το 1991 το Ισραήλ δεν έχει λείψει από την τελική φάση του Eurobasket, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να βρεθεί πιο ψηλά από την 7η θέση του 2003 στη Σουηδία. Στη διοργάνωση του 2022 πηγαίνει με τον πήχη εξίσου χαμηλά, διότι στην πρώτη φάση που θα φιλοξενηθεί στην Πράγα (Δ' Όμιλος) θ' αντιμετωπίσει τη Σερβία, την Τσεχία, την Πολωνία, τη Φινλανδία και την Ολλανδία, κυνηγώντας υπερβάσεις. Ή αλλιώς να βάλει δύο εξ αυτών από κάτω.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γκάι Γκούντες δεν τρέφει αυταπάτες και θα παλέψει να εμφανίσει το καλύτερο δυνατό ρόστερ. Τουλάχιστον πρόκειται να έχει στη διάθεσή του τον 21χρονο φόργουορντ (2.06) Ντένι Αβντίγια των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς, ο οποίος ολοκλήρωσε τη δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ με 8.4 πόντους και 5.2 ριμπάουντ.

Αντίθετα ο Οζ Μπλέιζερ, ο 29χρονος σέντερ της Χάποελ Ιερουσαλήμ και πρώην παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ζήτησε να εξαιρεθεί χωρίς να γίνουν γνωστοί οι λόγοι. Ένα αίτημα που ικανοποιήθηκε από την ομοσπονδία και το τεχνικό τιμ.

Στην προεπιλογή συμπεριλήφθηκαν ακόμη οι "γερόλυκοι" Γκαλ Μέκελ και Γκάι Πνίνι, όπως επίσης ο Ντι Μπαρτολομέο, ο Μπλατ, ο Ζούζμαν, ο Κοέν, ο Ζιβ και ο Σόρκιν. Παίκτες δηλαδή με παραστάσεις από την EuroLeague, χωρίς όμως να κάνουν τη διαφορά.

TAGS EUROBASKET ΙΣΡΑΗΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ