ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

EuroBasket 2022, Ο Πέτερι Κόπονεν στο SPORT24 μετά από τον θρίαμβο της Φινλανδίας: "Δεν με αφήνουν να αποσυρθώ"!

EuroBasket 2022, Ο Πέτερι Κόπονεν στο SPORT24 μετά από τον θρίαμβο της Φινλανδίας: "Δεν με αφήνουν να αποσυρθώ"!
FIBA

Ο Πέτερι Κόπονεν βλέπει την απόσυρση από την Εθνική να παίρνει... παράταση μετά από την πρόκριση στους "8" του EuroBasket 2022, κάτι που, όπως εξήγησε στο SPORT24, απολαμβάνει.

Να λοιπόν που η Φινλανδία βρίσκεται στα προημιτελικά του EuroBasket 2022. Μία χώρα που δεν έχει ιδιαίτερη παράδοση στο άθλημα, αλλά εδώ κι αρκετά χρόνια δουλεύει εντατικά και μεθοδικά με στόχο να ξεπεράσει το μέχρι πρότινος ταβάνι της. Κάτι που δεδομένα έχει καταφέρει, με αποκορύφωμα την παρουσία στις οκτώ καλύτερες ομάδες της φετινής διοργάνωσης.

Μετά από την σπουδαία πρόκριση επί της Κροατίας, ο Πέτερι Κόπονεν μίλησε στο SPORT24 και επεσήμανε πως... απολαμβάνει το γεγονός πως η απόσυρση από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας παίρνει παράταση για μερικές ακόμη μέρες. Κυρίως όμως, δήλωσε περήφανος για το πώς έχει εξελιχθεί το άθλημα στην Φινλανδία, σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να κάνει όνειρα γι ακόμη υψηλότερες κορυφές στο εγγύς μέλλον.

Το SPORT24 βρίσκεται εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Eurobasket. Σύμμαχος της αποστολής σε Μιλάνο και Βερολίνο είναι η Stoiximan, με πολλές επιλογές και δεκάδες ειδικά στοιχήματα για την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση.

"Προσπαθούμε για το καλύτερο. Ο στόχος μας είναι να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στη διοργάνωση. Είμαστε μια καλή ομάδα, όλοι δουλεύουμε σκληρά. Είμαστε ευτυχισμένοι κάθε φορά που μπαίνουμε στο γήπεδο και παίζουμε μαζί. Αυτό είναι το κλειδί! Έχουμε έναν σούπερ σταρ σαν τον Λάουρι (Μάρκανεν) κι αυτό βοηθάει πολύ. Συνολικά όμως είμαστε ένα σπουδαίο σύνολο, έτσι νιώθω. Κερδίσαμε την Κροατία, τώρα έχουμε την Ισπανία. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, με σπουδαίους παίκτες και τεράστια παράδοση. Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν" ήταν η αρχική τοποθέτηση του "κάπτεν" της Φινλανδίας στο SPORT24, πριν ερωτηθεί για την ταμπέλα του αουτσάιντερ που κουβαλούσε η ομάδα του απέναντι στην Κροατία. Μία ταμπέλα που πάντως δεν φάνηκε να ισχύει εντός παρκέ:

"Όλοι πίστευαν πως η Κροατία είναι το φαβορί, το ξέραμε αυτό. Κοιτούσαν πού παίζουν οι δικοί τους παίκτες και πού παίζουν οι δικοί μας. Πάντα λέω πως οι παίκτες μας θα μπορούσαν να παίζουν σε ακόμη καλύτερα πρωταθλήματα, απλά χρειάζεται να τους δοθεί μια ευκαιρία. Μόνο αυτό. Μια ευκαιρία. Τα παιδιά έδειξαν πάλι την ποιότητα και τον χαρακτήρα τους. Η Κροατία μπορεί να ήταν το φαβορί, αλλά εμείς παλέψαμε μέχρι το τέλος. Εμείς κάθε φορά που μπαίνουμε στο γήπεδο δεν σκεφτόμαστε τις πιθανότητες. Έχουμε μάθει να μας αντιμετωπίζουν ως αουτσάιντερ, όλα αυτά τα χρόνια. Κανείς δεν πιστεύει στην ομάδα μας, αλλά εμείς έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση κι εμπιστοσύνη στον διπλανό μας. Έχουμε πίστη στο σύστημα, στο πρόγραμμα και σε όλους όσοι βρίσκονται σε αυτό. Προσπαθούμε για το καλύτερο κάθε φορά. Έχουμε αποδείξει πως αν μας υποτιμήσεις, είμαστε επικίνδυνοι. Θα το γιορτάσουμε μόνο σήμερα, από αύριο πάλι στο γήπεδο για σκληρή δουλειά".

Κι αν μέχρι πριν από μερικά χρόνια, όποιος άκουγε για τη Φινλανδία σκεφτόταν τη Formula 1, το WRC και το ποδόσφαιρο, πλέον υπάρχει ακόμη ένας σπουδαίος αθλητικός πόλος: "Είμαι εδώ και 16 χρόνια στην Εθνική, έχω δει την εξέλιξη του αθλήματος και της ομάδας. Από τα χαμηλά μέχρι τα ψηλά, που βρίσκεται τώρα. Έχουμε εξελιχθεί πάρα πολύ, σε όλα τα επίπεδα. Το βλέπεις, για παράδειγμα, από τις υποδομές που υπάρχουν στη χώρα. Τώρα, στόχος είναι να εκπαιδεύσουμε τις νεότερες γενιές, κάτι που βλέπεις ότι αποδίδει. Είναι ωραίο να το βλέπεις, όλο αυτό το ταξίδι".

Για το τέλος, τον ρωτήσαμε αν όλα αυτά που βιώνει (και) σε αυτή τη διοργάνωση με την Εθνική, τον οδηγούν σε δεύτερες σκέψεις αναφορικά με την απόσυρσή του: (Γελάει) "Αυτή είναι η τελευταία διοργάνωση που θα παίξω με την Εθνική, το έχω πει στα παιδιά. Οπότε το απολαμβάνω και κάνω ό,τι μπορώ για να το απολαύσω, μέχρι την τελευταία στιγμή. Τους κάνω πλάκα ότι δεν με αφήνουν να αποσυρθώ, γιατί προχωράμε στη διοργάνωση. Αλλά το απολαμβάνω για να είμαι ειλικρινής. Να δούμε τι θα γίνει με την Ισπανία (γελάει)".

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ