ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

EuroBasket 2022, Ο Μουσταφά Φαλ στο SPORT24: "Θέλουμε να φτάσουμε ως το τέλος"

Ο Μουσταφά Φαλ
Ο Μουσταφά Φαλ FIBA

Ο Μουσταφά Φαλ παραδέχθηκε πως πίστεψε πως όλα ήταν έτοιμα να κριθούν μόλις κέρδισε το αντιαθλητικό φάουλ ο Τσεντί Οσμάν λίγο πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας, αλλά εξήρε την ομάδα του, που δεν σταμάτησε να παλεύει μέχρι το φινάλε. Σε ό,τι αφορά στην κατάστασή του μετά τον τραυματισμό, εξήγησε πως βρίσκεται ακόμα στο 50%.

Το παιχνίδι της Γαλλίας με την Τουρκία θα το μνημονεύουμε για πολλά χρόνια, δεδομένης της εξέλιξης που είχε και του τρόπου με τον οποίο κρίθηκε. Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο, αλλά τα δύο μεγαλύτερα έγιναν από την πλευρά της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, χαρίζοντας επί της ουσίας την πρόκριση στη Γαλλία.

Οι 0/2 βολές του Τσεντί Οσμάν στα 12.5'' για το τέλος της κανονικής διάρκειας, αλλά και τα δύο λάθη που έγιναν από τους κόκκινους στο φινάλε του σαρανταλέπτου και της παράτασης (από τον Τσεντί Οσμάν και τον Φουρκάν Κορκμάζ) αποδείχθηκαν τεράστια δώρα για τους μπλε.

Ο Μουσταφά Φαλ εξήγησε στο SPORT24 πώς έζησε το ματς, ποια ήταν τα συναισθήματά του την ώρα που η Τουρκία έδειχνε να κρατά με τα δύο χέρια τη νίκη και την πρόκριση και εξέφρασε την πίστη ότι η Γαλλία θα φτάσει μέχρι το τέλος του τουρνουά. Παραδέχθηκε δε πώς δεν είναι έτοιμος 100%, αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Εθνική του ομάδα.

Το SPORT24 βρίσκεται εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Eurobasket. Σύμμαχος της αποστολής σε Μιλάνο και Βερολίνο είναι η Stoiximan, με πολλές επιλογές και δεκάδες ειδικά στοιχήματα για την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο σέντερ του Ολυμπιακού στο SPORT24:

"Ειλικρινά, είχα αρχίσει να χάνω την πίστη μου (για την πρόκριση), όταν ο Τσεντί Οσμάν κέρδισε το αντιαθλητικό λίγο πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας. Δεν τα παρατήσαμε όμως, ως ομάδα. Παλέψαμε γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Παίξαμε μια καλή άμυνα και κλέψαμε την μπάλα. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήραμε τη νίκη και περάσαμε στην επόμενη φάση.

Δεν μπορούμε να λέμε μεγάλα λόγια. Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει σήμερα και όλα να έχουν τελειώσει. Σε αυτές τις διοργανώσεις ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ή ασφαλής. Δεν ξέρουμε ακόμη ποιον θα αντιμετωπίσουμε μετά, αλλά δεδομένα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ακόμη πιο απαιτητικό από το σημερινό. Θα πρέπει δεδομένα να είμαστε καλύτεροι στην άμυνα και να παίρνουμε πιο σωστές αποφάσεις στην επίθεση

Δεν είμαι στο 100% των δυνατοτήτων μου, αυτό είναι ξεκάθαρο. Έκανα λίγες προπονήσεις μέχρι να έρθουμε εδώ, δεν έχω τον χρόνο να καλύψω το χαμένο έδαφος επί της ουσίας γιατί δεν υπάρχει χρόνος για προπόνηση. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και βοηθάω όπως μπορώ την ομάδα μου. Ελπίζω και εύχομαι να βοηθήσω τη Γαλλία όσο το δυνατόν περισσότερο".

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ