EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022: Ο Λορέντζο Μπράουν έγινε Χόλντεν και πήρε πίσω το αίμα της Ισπανίας

Ο Λορέντζο Μπράουν πανηγυρίζει
Ο Λορέντζο Μπράουν πανηγυρίζει FIBA

Ο Λορέντζο Μπράουν δεν είναι Ισπανός. Έγινε. Χωρίς αυτόν όμως η Φούρια Ρόχα θα ήταν μια άλλη ομάδα. Μάλλον η μοίρα χρωστούσε κάτι στη Φούρια Ρόχα.

Κάποτε, το 2007, ήταν ο... Ρώσος Τζέι Αρ Χόλντεν που ξέραινε ένα ολόκληρο έθνος με το καλάθι του στην εκπνοή του τελικού του EuroBasket. Ύστερα από 15 χρόνια εμφανίστηκε ο νατουραλιζέ της Ισπανίας προκειμένου να είναι αυτός η πυξίδα της τρελής πορείας προς την κατάκτηση της κορυφής στη διοργάνωση του 2022.

Με τη συνολική απόδοσή του στη διάρκεια του τουρνουά, ο Λορέντζο Μπράουν ισοπέδωσε την άποψη όλων εκείνων που δυσανασχετούσαν με την απόφαση της Ομοσπονδίας να του δοθεί εσπευσμένα το διαβατήριο και κατόπιν να αγωνιστεί στην εθνική ομάδα.

Είναι βέβαιο πως χωρίς τον 33χρονο Αμερικανό (που δεν έχει παίξει ποτέ στην ACB), η Φούρια Ρόχα θα ήταν μια εντελώς διαφορετική ομάδα που θα έψαχνε καθοδήγηση στο παρκέ. Κι ας ψηφίστηκε, εν τέλει, άλλος ως MVP. Το πιστοποιούν, μάλιστα, οι αριθμοί, καθώς εκτός του double-double (14 πόντοι, 11 ασίστ, κανένα λάθος) στον τελικό της Κυριακής (18/9), ο Μπράουν τέλειωσε το EuroBasket 2022 με 15.2 πόντους (53% δίποντο, 32% τρίποντο, 88% βολές), 7.6 ασίστ και 1.8 ριμπάουντ!

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ