EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022: Ο Χάνγκα αυτοαποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά

EuroBasket 2022: Ο Χάνγκα αυτοαποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά
FIBA

Η επιστροφή του Άνταμ Χάνγκα στην εθνική Ουγγαρίας είχε, όπως όλα δείχνουν, άδοξο φινάλε. Ήδη ο Άνταμ Χάνγκα προανήγγηλει την απουσία του από τα άλλα δύο ματς των Μαγυάρων στο EuroBasket 2022.

Ο Άνταμ Χάνγκα γύρισε για να ενισχύσει την Ουγγαρία στην τελική φάση του EuroBasket 2022 και η αλήθεια είναι πως με 17 πόντους (50%δ, 33%τρ), 5.5 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ ανά 28.7 λεπτά παραμονής στο παρκέ προσπάθησε τίμια να υπηρετήσει το καθήκον του.

Μόνο που ένας τραυματισμός που κουβαλά καιρό και στον οποίο δεν έδωσε τον απαιτούμενο χρόνο αποκατάστασης τού απαγορεύει πλέον τη συμμετοχή του στα υπόλοιπα ματς των Μαγυάρων στη διοργάνωση.

"Ξέρω τον εαυτό μου. Αυτός ο τραυματισμός δεν σου επιτρέπει να παίξεις. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι μου", ανέφερε χαρακτηριστική, προαναγγέλοντας την απουσία του από τα (χωρίς βαθμολογικό αντίκτυπο) ματς που ακολουθούν απέναντι στη Λιθουανία (6/9) και τη Γερμανία (7/9).

Ο Χάνγκα είχε ήδη λείψει από την αναμέτρηση με τους Σλοβένους για να μην επιβαρυνθεί και επέστρεψε στην κομβική με τους Γάλλους, φέρνοντας εν τέλει το πόδι του στα όριά του (18π, 4ρ, 3ασ σε 27'44''). Η ήττα με 78-74 από τους μπλε ήταν και το κύκνειο άσμα του 33χρονου περιφερειακού, τον οποίο ο προπονητής του Στόγιαν Ίβκοβιτς υποχρεώθηκε να τον έχει στον πάγκο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με συνέπεια το κρίσιμο ματς στο -2 να το πάρει ο Βοϊβόντα.

"Τα έδωσα όλα μαζί με την ομάδα, αλλά λάμβανα διαρκώς το μήνυμα. Ακόμη και χθες δεν μπορούσα να παίξω", συμπλήρωσε ο γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης που κατέληξε ότι αν ήταν στο χέρι του θα πίεζε κι άλλο τον εαυτό του, αλλά "δεν είναι μια απόφαση που θα πάρω εγώ".

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ