EUROBASKET 2022

EuroBasket 2022, Νέντοβιτς: "Αυτή η διοργάνωση είχε μεγάλη επιρροή σε όλους, μας βύθισε ψυχολογικά"

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς
Ο Νεμάνια Νέντοβιτς FIBA

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν από τους άτυχους στο ρόστερ της Σερβίας, με τον γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα να στέκεται στο πόσο ψυχοφθόρα ήταν η διοργάνωση για τους Σέρβους και πως η ιδέα του να αγωνιστεί στον ημιτελικό του είχε δώσει ελπίδα.

Η Σερβία δεν κατάφερε να παλέψει για ένα μετάλλιο στο EuroBasket 2022 γνωρίζοντας τον αποκλεισμό νωρίς, από την Ιταλία, σε ένα αποτέλεσμα που σίγουρα αποτέλεσε έκπληξη. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν από τους άτυχους του σερβικού ρόστερ καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό.

Ο γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα ωστόσο δεν πτοήθηκε, έδειξε διάθεση να προλάβει και ακολούθησε θεραπείες στην Ισπανία. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια event του Ερυθρού Αστέρα, ο Νέντοβιτς μίλησε για το πόσο ψυχοφθόρα ήταν το EuroBasket 2022. Παράλληλα τόνισε πως η ελπίδα ότι ίσως αγωνιζόταν στον ημιτελικό της διοργάνωσης, τον είχε ενθαρρύνει περισσότερο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νεμάνια Νέντοβιτς:

Για το EuroBasket: "Η ψυχική και συναισθηματική κούραση είναι το κυριότερο. Αυτό το EuroBasket είχε τόσο μεγάλη επιρροή σε όλους, μας βύθισε όλους ψυχολογικά. Ήμουν μέλος αυτής της ομάδας που έχασε τον ημιτελικό του 2015. Πιστέψτε με δεν ήταν το ίδιο πράγμα. Μπορώ να δω από τα πρόσωπα και των άλλων παικτών πως τους κόστισε. Όλοι τελείωσαν τη διοργάνωση και πήγαν με άδεια χέρια στις ομάδες τους".

Για τον τραυματισμό του: "Ειλικρινά θα με τρέλαινε εάν δεν δοκίμαζα κάτι. Αν απλά έπρεπε να κάτσω σε ένα ξενοδοχείο και να πάω στο Βερολίνο για το τίποτα. Θυμήθηκα αμέσως τις θεραπείες. Ήταν ενθαρρυντικό το ότι μου είχαν πει πως θα μπορούσα να παίξω στον ημιτελικό εάν πέρναγε η Σερβία. Εν τέλει δεν χρειάστηκε. Όμως η θεραπεία θα βοηθήσει πριν από την έναρξη της σεζόν".

Για τον Ερυθρό Αστέρα και τη νέα σεζόν: "Αισθάνομαι σαν ένα παιδί που περίμενε 10 χρόνια για να συμβεί αυτό. Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι θα αγωνίζομαι για τον Ερυθρό Αστέρα. Όταν αγωνιστώ μπροστά στους φιλάθλους της ομάδας, όλα θα είναι διαφορετικά".

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ