ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

EuroBasket 2022, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ: "Ουδείς πόνταρε σ' εμάς σε αυτή τη διοργάνωση, αλλά..."

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ
Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ FIBA

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ δήλωσε περήφανος για την πορεία της Ισπανίας και τον τρόπο που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του EuroBasket 2022, ενώ θύμισε σε όλους πως ουδείς είχε τη "ρόχα" μεταξύ των φαβορί για τον τελικό.

Για δεύτερη σερί διοργάνωση, η Ισπανία βρίσκεται στον τελικό. Όπως συνέβη προ τριετίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, έτσι και τώρα η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο έφτασε μέχρι τον αγώνα που κρίνει το βαρύτιμο τρόπαιο. Κι ας ήταν αποδεκατισμένη από τις απουσίες, κι ας είχε κατά βάση πολλούς νεαρούς (και άπειρους) αθλητές στο rotation της.

Η ισπανική σχολή είχε τον τρόπο να αποδώσει εκ νέου τα μέγιστα και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να θυμίζει σε όλους πως ουδείς υπολόγιζε την ομάδα του για κάτι τόσο μεγάλο.

Το SPORT24 βρίσκεται εκεί όπου χτυπά η καρδιά του EuroBasket. Σύμμαχος της αποστολής σε Μιλάνο και Βερολίνο είναι η Stoiximan, με πολλές επιλογές και δεκάδες ειδικά στοιχήματα για την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ:

"Έμεινε ένα παιχνίδι ακόμη. Η Γαλλία είναι καλύτερη από εμάς, ως τώρα στη διοργάνωση. Έχει μεγαλύτερα κορμιά, σουτάρει καλύτερα. Θα πάμε στον πόλεμο για να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που παίζει καλύτερα από μας μέχρι στιγμής. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους, θα δώσουμε ό,τι έχουμε, όπως κάνουμε σε κάθε αγώνα. Θα δούμε τι θα γίνει, δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις.

Δεν τα παρατάμε ποτέ όμως, όπως είδατε. Σε κανέναν αγώνα. Το σημαντικότερο είναι πως δεν είμαστε εγωιστές, έχουμε μεγάλη πίστη στον διπλανό μας, στον προπονητή μας. Όλη η ομάδα δουλεύει άψογα, όλοι θυσιάζονται για να δώσουν κάτι στην ομάδα κι αυτό φέρνει αποτέλεσμα. Όλοι μας νιώθουμε τόσο σημαντικοί, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο στο rotation. Δεν έχει σημασία αν είσαι αυτός με τον μεγαλύτερο ή με τον μικρότερο χρόνο συμμετοχής, νιώθεις σαν το αστέρι της ομάδας και δίνεις στο παρκέ ό,τι έχεις. Ξέρουμε πως κανείς δεν πόνταρε σ εμάς, πως κανείς δεν μας είχε μέσα στα φαβορί πριν από την έναρξη του EuroBasket 2022. Στα αποδυτήρια είχαμε άλλη συζήτηση, άλλη αντιμετώπιση.

Τώρα, στον τελικό, θα πάμε να τα δώσουμε όλα. Θα δούμε τι θα γίνει...".

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ