EUROBASKET 2022

Εθνική μπάσκετ: Τα μεγάλα ρεκόρ του Γιάννη Αντετοκούνμπο κόντρα στην Ουκρανία συγκρίνονται με του Γκάλη και του Νοβίτσκι

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πανηγυρίζει στη διάρκεια του αγώνα Ελλάδα - Ουκρανία | 6 Σεπτεμβρίου 2022
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πανηγυρίζει στη διάρκεια του αγώνα Ελλάδα - Ουκρανία | 6 Σεπτεμβρίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Γιάννης Αντετοκούνπο με τους 41 πόντους που σημείωσε κόντρα στην Ουκρανία εκτός από προσωπικό ρεκόρ έγινε ο δεύτερος παίκτης στον 21ο αιώνα που ξεπέρασε το φράγμα των 40 σ' ένα παιχνίδι και ο τρίτος Έλληνας που κατάφερε κάτι τέτοιο μετά τους Γιώργο Κολοκυθά και Νίκο Γκάλη.

Πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία προέκυψαν μετά το τέλος του αγώνα της Ελλάδας με την Ουκρανία και είχαν να κάνουν τόσο με ατομικές επιδόσεις και δη του Γιάννη Αντετοκούνμπο όσο και και με ομαδικά στατιστικά.

Αρχικά και σχετικά με τον Greek Freak όχι μόνο πέτυχε προσωπικό ρεκόρ πόντων με την Εθνική ομάδα, αλλά ταυτόχρονα έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στον 21ο αιώνια που σημείωσε περισσότερους από 40 πόντους σε ένα παιχνίδι Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Μόνο ο Ντιρκ Νοβίτσκι είχε τελειώσει αγώνα της διοργάνωσης με 43, τους οποίους και είχε πετύχει το 2001 εναντίον της Ισπανίας.

Παράλληλα, ο Αντετοκούνμπο έγινε ο τρίτος Έλληνας παίκτης που σκόραρε περισσότερους από 40 πόντους σε ματς EuroBasket, μετά τους Γιώργο Κολοκυθά και Νίκο Γκάλη. Ο γκάνγκστερ, βέβαια, το είχε κάνει πέντε φορές στην καριέρα του.

Αλιεύσαμε επίσης από τα στατιστικά, ότι Ελλάδα σκόραρε παραπάνω από 90 πόντους σε συνεχόμενους αγώνες του EuroBasket για πρώτη φορά από το 1991 στη Ρώμη, όταν το είχε επαναλάβει τέσσερις φορές στη σειρά.

Ακόμη η Εθνική μέτρησε 24 ασίστ στο σύνολο κόντρα στην Ουκρανία. Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 1995 που έχουν κάνει 24+ ασίστ σε συνεχόμενους αγώνες του EuroBasket, καθώς είχαν προηγηθεί οι 27 απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία.

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ