ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική μπάσκετ: Μετά το Ακρόπολις θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του τραυματία Παπαγιάννη στο Eurobasket

Εθνική μπάσκετ: Μετά το Ακρόπολις θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του τραυματία Παπαγιάννη στο Eurobasket
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Παπαγιάννης εξακολουθεί να μην συμμετέχει στις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας και η κατάστασή του εξακολουθεί να παρακολουθείται καθημερινά από το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο. Το χρονοδιάγραμμα για τον 25χρονο σέντερ.

Όσο πλησιάζουν οι μέρες των επίσημων υποχρεώσεων της Εθνικής τόσο ο Δημήτρης Ιτούδης θα κατασταλάζει στο βασικό αγωνιστικό πλάνο του. Ήδη "έκοψε" πέντε παίκτες από την αποστολή, μεταξύ των οποίων ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, και μέσα από τα φιλικά θ' αρχίσει να αποκρυπτογραφείται ό,τι έχει στο μυαλό του για τα προκριματικά του Παγκοσμίου και το Eurobasket.

Το πρόβλημα για την ώρα είναι πως δεν μπορεί να υπολογίζει στον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού δεν έχει προπονηθεί από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας, εδώ και μια εβδομάδα δηλαδή, αφού το μυϊκό ζήτημα στον δικέφαλο που αντιμετωπίζει τον αφήνει διαρκώς εκτός κανονικού προγράμματος. Προς το παρόν, γυμνάζεται μόνο ατομικά.

Βάσει της ισχύουσας κατάστασης, είναι δεδομένο πως ο Παπαγιάννης θα λείψει από τα δύο φιλικά με την Ισπανία, το τουρνουά Ακρόπολις αλλά και το επίσημο ματς με τους Σέρβους στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ. Κατόπιν θα δοκιμάσει να μπει στο εντός έδρας με το Βέλγιο (28/8), το οποίο θα είναι, όπως όλα δείχνουν, και το κριτήριο της τελικής επιλογής του.

Απώτερος σκοπός είναι να είναι έτοιμος στο μεγάλο ραντεβού του Σεπτεμβρίου (1-18) και το ταξίδι στο Μιλάνο. Σε διαφορετική περίπτωση, ο ομοσπονδιακός προπονητής θα υποχρεωθεί να καλύψει ένα πολύ μεγάλο κενό στη φροντ λάιν με διαφορετική αγωνιστική προσέγγιση.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ