ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική μπάσκετ: Με 14 παίκτες στο Μιλάνο για το EuroBasket, επί ιταλικού εδάφους η απόφαση για την τελική 12άδα

Ο Κώστας Σλούκας στο ματς Ελλάδα - Γεωργία για το Ακρόπολις | 18 Αυγούστου 2022
Ο Κώστας Σλούκας στο ματς Ελλάδα - Γεωργία για το Ακρόπολις | 18 Αυγούστου 2022 IN TIME SPORTS

Στην Ιταλία θα γίνει η τελική επιλογή από τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Ιτούδη για την τελική 12άδα που θα συμμετάσχει στο EuroBasket 2022. Με 14 παίκτες θα ταξιδέψει η αποστολή της γαλανόλευκης στο Μιλάνο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης θα εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα χρονικά περιθώρια για την επιλογή της 12άδας που θα εκπροσωπήσει την Εθνική ομάδα στο EuroBasket 2022. Όπως ανακοινώθηκε σχετικώς από την Ομοσπονδία το απόγευμα της Τρίτης (30/8), ο εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος προτίμησε να έχει μαζί του 14 παίκτες και στη συνέχεια ν' αποφασίσει για τους ποιους δύο εξ αυτών θα αποκλείσει.

Η απόφαση του Δημήτρη Ιτούδη θα εξαρτηθεί από την κατάσταση των παικτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών (Σλούκας, Κώστας Αντετοκούνμπο, Γιώργος Παπαγιάννης, Ιωάννης Παπαπέτρους). Ο ίδιος είχε επί της ουσίας προαναγγείλει τις προθέσεις, μιλώντας στη χορηγική εκδήλωση του ΟΠΑΠ, λέγοντας πως περιμένει την ενημέρωση των γιατρών για τους λαβωμένους διεθνείς.

Υπό τις διαμορφωθείσες συνθήκες η Εθνική θα ταξιδέψει την Τετάρτη στο Μιλάνο με τους Νικ Καλάθη, Κώστα Σλούκα, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Μιχάλη Λούντζη, Λευτέρη Μποχωρίδη, Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κώστα Παπανικολάου, Ιωάννη Παπαπέτρου, Θανάση Αντετοκούνμπο, Δημήτρη Αγραβάνη, Λεωνίδα Κασελάκη, Γιώργο Παπαγιάννη και Κώστας Αντετοκούνμπο.

Ο Ιτούδης έχει το δικαίωμα να δηλώσει το οριστικό ρόστερ ως την Πέμπτη (1/9) στις 15:15, δηλαδή 24 ώρες πριν από το τζάμπολ του πρώτου παιχνιδιού του ομίλου.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Τρίτης, είχαν ενημερωθεί πως δεν θα συνεχίσουν με την Εθνική οι Καλαϊτζάκης, Κουζέλογλου και Κακλαμανάκης.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROBASKET 2022 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ