ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική μπάσκετ, Ιτούδης: "Είχαμε δημιουργήσει προσδοκίες αλλά στον αθλητισμό υπάρχει και η κακή ημέρα"

Εθνική μπάσκετ, Ιτούδης: "Είχαμε δημιουργήσει προσδοκίες αλλά στον αθλητισμό υπάρχει και η κακή ημέρα"
INTIME SPORTS

Η Εθνική ομάδα έμεινε εκτός συνέχειας EuroBasket 2022 έπειτα από την ήττα της από την Γερμανία, με τον Δημήτρη Ιτούδη να συγχαίρει τον αντίπαλο κοιτώντας την επόμενη ημέρα.

Στο αμυντικό πλάνο που δεν λειτούργησε αλλά και την εμφάνιση των Ομπστ και Βάγκνερ που την πλήγωσαν στάθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης μετά από την ήττα της Εθνικής από την Γερμανία στα προημιτελικά του EuroBasket 2022.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε και για την επόμενη ημέρα της ομάδας, λέγοντας πως θα πρέπει να σηκωθεί μετά από την πτώση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη στην κάμερα της ΕΡΤ:

"Αναμφίβολα η Γερμανία άξιζε την νίκη και ήταν καλύτερη. Αμυντικά το πλάνο μας δεν λειτούργησε σωστά αλλά βρήκαμε τρόπους να προηγηθούμε με το εκπληκτικό τρίποντο του Σλούκα. Δεν έπρεπε να κυνηγάμε από τόσο νωρίς. Τίποτα δεν είναι πλασματικό. Κάτι αφήσαμε περισσότερο από ό,τι έπρεπε να αφήσουμε και οι Γερμανοί μας τιμώρησαν. Υπάρχουν πολλά πράγματα τεχνικά που μπορούμε να πούμε".

Για το μέλλον της ομάδας: "Η λέξη άδοξα είναι περίεργη, πρέπει να την αναλύσουμε. Είχαμε δημιουργήσει προσδοκίες αλλά στον αθλητισμό υπάρχει και η κακή ημέρα, η αστοχία. Δεν παίζαμε μόνοι μας. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη εγώ. Είμαι πρώτος εγώ. Θεωρώ πως είναι μία αρχή μιας διαδικασίας που πρέπει να ακολουθηθεί. Όταν πέφτεις πρέπει να σηκωθείς και αυτό θα μας το δείξει η διάθεση που θα έχουμε στο μέλλον. Ένα ευχαριστώ στον κόσμο που ήταν εδώ και που πλήρωσαν για να είναι εδώ. Έως εδώ τους δίνουμε μεγάλο μπράβο και θα συνεχίσουμε να τιμούμε τα χρώματα της Ελλάδας"

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROBASKET 2022 EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ