ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική Μπάσκετ Γυναικών: Ξεκίνησε με 3 απουσίες την προετοιμασία της για το EuroBasket 2023

Η Εθνική Γυναικών
Η Εθνική Γυναικών INTIME

Οι διεθνείς της Εθνικής Γυναικών συναντήθηκαν σήμερα (8/5) για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ για την πρώτη προπόνηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το EuroBasket 2023, με τις Εβίνα Σταμάτη, Μαριέλλα Φασούκα και Έλενα Τσινέκε να απουσιάζουν για διαφορετικούς λόγους.

Η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών για το EuroBasket 2023 ξεκίνησε και επίσημα σήμερα (8/5) στο ΟΑΚΑ. Οι διεθνείς πέρασαν από τα απαραίτητα εργομετρικά και έκαναν την πρώτη τους προπόνηση, μπαίνοντας σταδιακά σε ρυθμό.

Η προετοιμασία ξεκίνησε με τρεις σημαντικές απουσίες. Ο λόγος για τις Εβίνα Σταμάτη (αναρρώνει από τον τραυματισμό της στους τελικούς της Α1 Γυναικών), Μαριέλλα Φασούλα - που ολοκλήρωσε μόλις χθες (7/5) τις υποχρεώσεις της στο ισπανικό πρωτάθλημα - και Έλενε Τσινέκε, που επιλέχθηκε από της Ουάσινγκτον Μίστικς στο WNBA Draft.

Υπενθυμίζεται ότι το EuroBasket 2023 θα διεξαχθεί σε Σλοβενία και Ισραήλ το διάστημα 15-25 Ιουνίου, με την Ελλάδα να έχει κληρωθεί στον A' όμιλο, μαζί με το Μαυροβούνιο, την Λετονία και την Ισπανία.

Ο τεχνικός της Εθνικής Γυναικών, Πέτρος Πρέκας, δήλωσε σχετικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

Για την έναρξη της προετοιμασίας: "Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια τον τελευταίο ενάμισι χρόνο για να έρθει αυτή η στιγμή, να ξεκινήσουμε δηλαδή την προετοιμασία μας για το Ευρωμπάσκετ. Έχουμε πολλή μεγάλη όρεξη και ανυπομονούμε να μπούμε στο γήπεδο και να δουλέψουμε σκληρά. Αν είμαστε υγιείς και δουλέψουμε σκληρά πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολλή καλή πορεία. Γνωρίζουμε τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε και τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιχνιδιού. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά τα στοιχεία για να μπορέσουμε να έχουμε τα αποτελέσματα στους αγώνες του ομίλου.

Για το αν το ζητούμενο είναι το βήμα παραπάνω: "Είναι νωρίς να το πούμε αυτό, γιατί πρέπει να δούμε τις ομάδες και πως θα παρουσιαστούν στο γήπεδο. Στις εθνικές ομάδες υπάρχουν ιδιομορφίες και πολύ μεγάλες μεταβολές. Πρέπει να δούμε τι ρόστερ θα έχουν οι αντίπαλοι, τον τρόπο παιχνιδιού τους, αλλά και τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού και μετά να κάνουμε μια εκτίμηση. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Για τα φιλικά προετοιμασίας: "Επιλέξαμε να δώσουμε δυνατά φιλικά και θα αντιμετωπίσουμε ομάδες υψηλού επιπέδου, όπως Τουρκία, Βέλγιο, Ιταλία. Το κάνουμε αυτό ώστε να προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα . Δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Θέλουμε να προετοιμάσουμε την ομάδα ώστε να είναι έτοιμη στις 15 Ιουνίου".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ