EUROBASKET 2022

Εθνική μπάσκετ: Αντίπαλος στους 16 η Τσεχία των Σατοράνσκι - Βέσελι

Εθνική μπάσκετ: Αντίπαλος στους 16 η Τσεχία των Σατοράνσκι - Βέσελι
FIBA

Απέναντι στην Τσεχία των Τόμας Σατοράνσκι και Γιαν Βέσελι θα διεκδικήσει η Εθνική την πρόκρισή της στο EuroBasket 2022, την προσεχή Κυριακή (11/9, 21:45, ΕΡΤ, LIVE από το SPORT24), στη Mercedes Benz Arena του Βερολίνου.

Ώρα για... εκδίκηση; Μακριά από μας. Γι' αυτό ας αφήσουμε το παρελθόν κι ας επικεντρωθούμε το παρόν. Που θέλει την Εθνική ν' αντιμετωπίζει την Τσεχία στο (πρώτο από τα επόμενα ευχόμαστε) νοκ άουτ παιχνίδι του EuroBasket 2022, το οποίο θα συνεχιστεί πλέον στο Βερολίνο.

Η παρέα των Τόμας Σατοράνσκι και Τόμας Βέσελι έχει πληγώσει δις τη γαλανόλευκη την προηγούμενη τριετία. Πρώτα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας το 2019, όταν κατάφερε να προφυλάξει τη διαφορά των 11 πόντων που την ευνοούσε και χάνοντας από την Ελλάδα με 84-77 να πάρει την πρόκριση από τον όμιλο β' φάση.

Και ακολούθως στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά, όταν επιβλήθηκε 97-72 και δεν επέτρεψε στην Εθνική του Ρικ Πιτίνο να κερδίσει το εισιτήριο για το Τόκιο.

Βέβαια, τα δεδομένα πλέον είναι εντελώς διαφορετικά. Η Τσεχία ήταν οικοδέσποινα του ομίλου στην Πράγα, αλλά προκρίθηκε οριακά και με αρνητικό ρεκόρ (2-3). Πήρε μεν τη νίκη στον δίχως επιστροφή αγώνα της Πέμπτης με το Ισραήλ, αλλά την ίδια ώρα εμφάνισε ένα όχι τόσο φρέσκο πρόσωπο, έχοντας ταλαιπωρηθεί πολύ από την απουσία του Σατοράνσκι στα πρώτα παιχνίδια.

Τέλειωσε την πρώτη φάση με 83.2 πόντους ανά ματς από 50% στην επίθεση (43% στο τρίποντο), και 35.2 ριμπάουντ (τα 9.2 επιθετικά) και 23.8 ασίστ για 14.4 λάθη.

Από το υπόλοιπο ρόστερ στο σύνολο του Ρόνεν Γκίντζμπουργκ ξεχωρίζουν ο έμπειρος, πανέξυπνος και πάντα επικίνδυνος Χρούμπαν (αρχισκόρερ της στο τουρνουά με 15.2 πόντους), όπως ο θηριώδης Μπάλβιν (πρώτος ριμπάουνερ με 5.8). Κυρίως όμως πρόκειται για ένα σύνολο που παίζει σταθερά μαζί, με ελάχιστες προσθαφαιρέσεις, και έχει αξιοσημείωτη χημεία.

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ