ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Εθνική Ισπανίας: Με Ρίκι Ρούμπιο η πρώτη φιλική νίκη επί της Γαλλίας

Ο Ρίκι Ρούμπιο με την φανέλα της Εθνικής Ισπανίας
Ο Ρίκι Ρούμπιο με την φανέλα της Εθνικής Ισπανίας 2019 MARCIO JOSE SANCHEZ/ ASSOCIATED PRESS

Με τον Ρίκι Ρούμπιο να τελειώνει το ματς με 16 πόντους, η Εθνική Ισπανίας επικράτησε με 86-77 της Γαλλίας στο πρώτο φιλικό στα πλαίσια της προετοιμασίας των δύο ομάδων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρώτο δείγμα θετικό για την Εθνική Ισπανίας του Σέρχιο Σκαριόλο που επικράτησε με 86-77 της Γαλλίας στο πρώτο φιλικό παιχνίδι των δύο ομάδων. Γαλλία και Ισπανία συνεχίζουν την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με το φιλικό αυτό να είναι μία καλή ευκαιρία για τους δύο προπονητές να δοκιμάσουν σχήματα και να βελτιώσουν τυχόν αδυναμίες. Εκτός για την Γαλλία έμειναν οι Γκομπέρ και Ερτέλ ενώ για την Ισπανία δεν αγωνίστηκε οι Αλοθέν, Αμπρίνες και Λόπεθ-Αροστέγκι.

Η φιλική αυτή αναμέτρηση έγινε στην Μάλαγα και πρώτος σκόρερ για την Ισπανία ήταν ο Ρίκι Ρούμπιο με 16 πόντους. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Σέρχιο Ροντρίγκεζ με 14 πόντους (4/4 δίποντα και 2/3 τρίποντα). Τα αδέλφια Γκασόλ παρέμειναν σε μονοψήφιο αριθμό πόντων με τον Μαρκ να έχει 8 και τον Πάου 7.

Για την Γαλλία, ο Εβάν Φουρνιέ ήταν εντυπωσιακός με 20 πόντους (4/6 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 6/7 βολές) ενώ ο Νάντο Ντε Κολό τελειώσε το ματς με 17 πόντους. Ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού, Μουστάφα Φαλ ολοκλήρωσε το φιλικό με τέσσερις πόντους (2/4 δίποντα, 0/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 λάθος), σε 22 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ