ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Εθνική Γερμανίας: Ίσες πληρωμές πριμ για άντρες και γυναίκες, το αποκάλυψε ο Σρούντερ

fiba.basketball

Η Ομοσπονδία της Γερμανίας πήρε την απόφαση να παρέχει σημαντικά πριμ στους διεθνείς και συμπεριέλαβε τις γυναίκες στην τροπολογία, κάτι που έκανε ευτυχισμένο τον Ντένις Σρούντερ.

Ένα διαχρονικό αίτημα των παικτών της Εθνικής Γερμανίας φαίνεται ότι ικανοποιήθηκε, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη ο Ντένις Σρούντερ. Οι Γερμανοί ζητούσαν θεσμοθέτηση υψηλών πριμ τους σε περίπτωση επιτυχίας με την Εθνική Μπάσκετ και η Ομοσπονδία όχι μόνο ικανοποίησε το αίτημά τους, αλλά όρισε ίδιο ακριβώς πριμ και για την Εθνική Γυναικών.

Ο Σρούντερ, που βρίσκεται στην πατρίδα του για την προετοιμασία της Εθνικής Γερμανίας μίλησε στο Braunschweiger Zeitung για την θεσμοθέτηση των πριμ, ενώ αποκάλυψε ότι η νέα πολιτική της Ομοσπονδίας θα αφορά και το μπάσκετ γυναικών.

Για τη νέα συμφωνία ανάμεσα στους παίκτες και την Ομοσπονδία, ο Σρούντερ τόνισε: “Όταν έχεις έναν Φραντς Βάγκνερ που φέτος άξιζε να είναι All-Star στο NBA, όταν έχεις τον Ντένις Σρούντερ, τον Ντάνιελ Τάις, όταν έχεις αυτή τη “χρυσή γενιά” για την οποία όλοι μιλούν, τότε πρέπει και η εκτίμηση να είναι στο ίδιο επίπεδο. Όλοι μας είμαστε παίκτες του NBA ή της EuroLeague, έχουμε 82 αγώνες μέσα στη χρονιά, και μετά έρχονται και τα playoffs.

Αν κάποιος παίξει και με την εθνική, πρέπει να υπάρχουν οι σωστές συνθήκες. Δεν λέμε ότι πρέπει να είναι πολλά τα χρήματα ή ότι πρέπει να γίνουμε πλούσιοι. Αλλά η προσφορά μας πρέπει να αναγνωρίζεται. Το καταφέραμε αυτό πλέον, και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα”.

Ίδιες απολαβές και για τις γυναίκες: “Είμαστε ίσοι”

Ο αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας εμφανίστηκε ικανοποιημένος με τις νέες πριμ που συμφωνήθηκαν με την Ομοσπονδία. Όπως αποκάλυψε, πραγματοποιήθηκαν διαπραγματεύσεις πριν το τουρνουά, με συμμετοχή του ίδιου, του Φραντς Βάγκνερ, του δικηγόρου του Φίλιπ Πιλγιανόβιτς, του συμπαρχηγού Γιόχανες Φόιγκτμαν και του πρώην διεθνή Γιόχανες Χέρμπερ, εκπροσώπου του σωματείου “Athleten Deutschland”.

“Τα βρήκαμε, όλα είναι πλέον ξεκάθαρα και γραπτά. Τα πριμ είναι δίκαια από τη δική μας πλευρά. Εκτιμάται το γεγονός ότι ερχόμαστε κάθε μέρα στην Εθνική και αφιερώνουμε τον χρόνο μας. Όλοι έχουμε οικογένειες. Στο τέλος της ημέρας, ο χρόνος είναι χρήμα”. Το ακριβές ύψος των ποσών δεν έγινε γνωστό – ούτε από τον ίδιο, ούτε από την Ομοσπονδία, η οποία επιβεβαίωσε μεν την ύπαρξη νέων συμφωνιών με τους αθλητές, αλλά δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες.

Ο Σρούντερ αποκάλυψε, ωστόσο, κάτι ουσιαστικό για τη νέα συμφωνία: “Δεν ισχύει μόνο για εμάς τους άντρες, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις γυναίκες. Δεν έχουμε καμία προνομιακή μεταχείριση, είμαστε ίσοι. Αν οι γυναίκες τερματίσουν τρίτες, δεύτερες ή πρώτες, θα πάρουν ό,τι ακριβώς παίρνουμε κι εμείς”, είπε εμφανώς ικανοποιημένος. “Πλέον μπορούμε όλοι να δώσουμε το 110%, χωρίς να μας απασχολεί κάτι άλλο” ανέφερε ο Σρούντερ κλείνοντας την τοποθέτησή του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ