ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Στα τέλη Νοεμβρίου ξανά στα παρκέ για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023

Φάση από τον αγώνα Ελλάδα - Τουρκία για το προολυμπιακό τουρνουά της Βικτόρια
Φάση από τον αγώνα Ελλάδα - Τουρκία για το προολυμπιακό τουρνουά της Βικτόρια EUROKINISSI

Στα τέλη Νοεμβρίου θα ξαναμπεί στα παρκέ η εθνική ομάδα, για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.

Το όνειρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έσβησε τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/7). Η Ελλάδα ηττήθηκε με 97-72 από την Τσεχία στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά της Βικτόρια, με αποτέλεσμα να δώσει στην παρέα του Τόμας Σατοράνσκι και του Γιαν Βέσελι το τελευταίο εισιτήριο προς το Τόκιο. Αμέσως μετά από το τέλος της αναμέτρησης ο Ρικ Πίτίνο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα, η οποία έχει μπροστά της κάτι λιγότερο από πέντε μήνες για να προετοιμαστεί για τις επόμενες υποχρεώσεις της.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει ήδη προκριθεί στο EuroBasket 2022 (θα αντιμετωπίσει τις Ιταλία, Κροατία, Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία, Εσθονία στο Μιλάνο για την φάση των ομίλων), όμως στα τέλη Νοεμβρίου θα πρέπει να δώσει τους πρώτους αγώνες για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 που θα διεξαχθεί στις Φιλιππίνες (Μανίλα), στην Ινδονησία (Τζακάρτα) και στην Ιαπωνία (Τόκιο). Αν και δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι ακριβείς ημερομηνίες, το πρώτο παράθυρο (δύο ματς) θα γίνει στο διάστημα 22 έως 30 Νοεμβρίου, ενώ το δεύτερο ανάμεσα στις 21 Φεβρουαρίου και την 1η Μαρτίου του 2022 με την διαδικασία να συνεχίζεται Ιούνιο και Ιούλιο του 2022, Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, Νοέμβριο και να ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο του 2023.

Η Ελλάδα δεν γνωρίζει ακόμη τις αντιπάλους της, έχει προκριθεί όμως αυτόματα στην προκριματική φάση όπως και κάθε άλλη ομάδα που συμμετέχει στην τελική φάση του EuroBasket 2022. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα προ-προκριματικά, με Λετονία, Ρομανία, Λευκορωσία, Δανία, Ισλανδία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Ελβετία και Σλοβακία να παλεύουν για έξι εισιτήρια, με αγώνες που θα ξεκινήσουν στις 12 Αυγούστου. Αμέσως μετά από την ολοκλήρωσή τους αναμένεται να γίνει η κλήρωση για την στελέχωση των ομίλων,

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ