ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Μέσα ο Γουόκαπ, έξω ο Ντόρσεϊ από το MundoBasket 2023

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στη διάρκεια του αγώνα Κροατία - Ελλάδα | 2 Σεπτεμβρίου 2022
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στη διάρκεια του αγώνα Κροατία - Ελλάδα | 2 Σεπτεμβρίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Τόμας Γουόκαπ είναι η επιλογή του Δημήτρη Ιτούδη για το MundoBasket 2023 αντί του Τάιλερ Ντόρσεϊ, εφόσον η Εθνική μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο έναν νατουραλιζέ. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι κλήσεις της γαλανόλευκης.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα γίνουν γνωστές οι κλήσεις της Εθνικής μπάσκετ για το Παγκόσμιο Κύπελλο σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία. Το σίγουρο είναι πως σε αυτές δεν θα βρίσκεται ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, αφού ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Ιτούδης, έχει αποφασίσει να πορευτεί με τον Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος έχει πλέον ελληνικό διαβατήριο.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μονάχα έναν νατουραλιζέ και η επιλογή είναι ο παίκτης του Ολυμπιακού, ο οποίος θα βρίσκεται στις κλήσεις της γαλανόλευκης για το Μουντομπάσκετ, το οποίο ξεκινάει στις 25 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου. Βέβαια, είναι μια επιλογή που έχει σκεφτεί εδώ και καιρό ο Δημήτρης Ιτούδης και θα γνωστοποιηθεί επισήμως σε λίγες ημέρες.

Η απουσία του Κώστα Σλούκα από τις υποχρεώσεις της Εθνικής με δική του απόφαση, δημιούργησε λειψανδρία στις θέσεις των γκαρντ και η επιλογή του Γουόκαπ ήταν ουσιαστικά μονόδρομος, καθώς είναι ένας παίκτης ο οποίος με ευκολία μπορεί να οργανώσει, αλλά και συνάμα να παίξει καλή άμυνα, στοιχεία που χρειάζεται το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Θυμίζουμε ότι η Εθνική μας συμμετέχει στο Group C του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει στη Μανίλα των Φιλιππινών τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιορδανία και τη Νέα Ζηλανδία και προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες στην επόμενη φάση.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP ΤΑΙΛΕΡ ΝΤΟΡΣΕΪ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ