STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΕΣΑΚΕ: Οι δώδεκα ομάδες στη Basket League μπορεί να φέρουν αλλαγή προκήρυξης στην Α2 Κατηγορία

ΕΣΑΚΕ: Οι δώδεκα ομάδες στη Basket League μπορεί να φέρουν αλλαγή προκήρυξης στην Α2 Κατηγορία
INTIME SPORTS

Η ΕΟΚ ενημέρωσε τον ΕΣΑΚΕ για τη δυνατότητα του Τρίτωνα να πάρει τη θέση του Ψυχικού στη Basket League, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται αυτόματα τις σχετικές διαδικασίες. Ενδεχόμενο να αλλάξει η προκήρυξη της Α2 Κατηγορίας.

Στη διάρκεια της Τετάρτης 13 Ιουλίου, η ΕΟΚ ενημέρωσε τον ΕΣΑΚΕ για το γεγονός πως ο Τρίτωνας έχει το δικαίωμα (βάσει κατάταξης στο περσινό πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας) να πάρει τη θέση του Ψυχικού στη Basket League.

Τούτο συνέβη δεδομένου του κανονισμού ειδικής αδειοδότησης που έχουν συνυπογράψει η ΕΟΚ με τον ΕΣΑΚΕ, στον οποίο επισημαίνεται πως "η συμπλήρωση του αριθμού δύο (2) ομάδων που θα συμμετάσχουν στο άνω Πρωτάθλημα θα γίνει με την κατάληψη της θέσης ή των θέσεων της ή των άνω ομάδων από την ομάδα ή τις ομάδες (ανάλογα με τον αριθμό των κενών θέσεων) της ΚΑΕ ή Αθλητικού Σωματείου ή Αθλητικού Σωματείου που διατηρεί ΤΑΚ που κατέλαβαν κατά σειρά την τρίτη ή και την τέταρτη θέση μετά την επικύρωση του πίνακα τελικής βαθμολογικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Α2 Εθνικής Κατηγορίας προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, εφαρμοζόμενων κατά τα λοιπά των άρθρων 68 επ. του Κανονισμού Πρωταθλήματος και του Κεφαλαίου Β παρ. 3 του παρόντος".

Την ίδια ώρα βέβαια, σύμφωνα με άλλες πηγές το γεγονός πως η Basket League του 2022/23 έχει δώδεκα (12) ομάδες δεν υποχρεώνει τον ΕΣΑΚΕ να απευθύνει κάλεσμα σε άλλον σύλλογο της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Πρόκειται για ένα αρκετά λεπτό ζήτημα, νομικής φύσης, που έχει προκύψει εδώ και μερικές ώρες, το οποίο δεν αποκλείεται να υποχρεώσει την Ομοσπονδία να... αλλάξει την προκήρυξη που έχει ήδη εκδώσει για την Α2 Κατηγορία της ερχόμενης σεζόν.

Ο λόγος; Αυτή προβλέπει την παρουσία δεκατεσσάρων (14) ομάδων, εν προκειμένω όμως είναι κάτι παραπάνω από ορατό το ενδεχόμενο αυτές να αυξηθούν κατά δύο -ήτοι να πάμε σε πρωτάθλημα με δεκαέξι (16) ομάδες. Μία συνθήκη που θα την οδηγήσει σε αλλαγή της προκήρυξης, αφού θα πρέπει ακολούθως να γίνει αναπροσαρμογή τόσο στον αριθμό των ομάδων που προβιβάζονται όσο και σε αυτόν εκείνων που υποβιβάζονται. Όπερ και σημαίνει πως δεν αποκλείεται η νέα προκήρυξη να προβλέπει την άνοδο τεσσάρων (!) ομάδων στη Basket League, για να έχει η πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία τον μαγικό αριθμό των "14".

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η πρόβλεψη της ΕΟΚ κάνει λόγο για σταθερή παρουσία δεκατεσσάρων (14) ομάδων στο κορυφαίο πρωτάθλημα που διεξάγεται υπό την αιγίδα της, τόσο για το 2023/24 όσο και για το 2024/15, βάσει των σχετικών αλλαγών που αποφασίστηκαν πρόσφατα από την Ομοσπονδία.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΣΑΚΕ ΕΛΛΑΔΑ ELITE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ