Ερτέλ: ”Πάντα δύσκολα στο ΣΕΦ”

Ο Τόμας Ερτέλ μίλησε στο Euroleague Greece για τον αποψινό αγώνα της Λαμποράλ Κούτσα με τον Ολυμπιακό, τόνισε ότι η εικόνα στη βαθμολογία αδικεί τους Βάσκους κι έδωσε τα προγνωστικά του για το Final-4.
Η Λαμποράλ Κούτσα ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο TOP-16, ακολούθησαν εφτά σερί ήττες και εν συνεχεία ο θρίαμβος επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ! Τελικά, τι συμβαίνει φέτος με τους Βάσκους;
Ο Τόμας Ερτέλ δίνει την εξήγηση: ”Νομίζω ότι η φετινή ομάδα της Λαμποράλ Κούτσα προσπαθεί να είναι ανταγωνιστική από την αρχή ως το τέλος. Είναι αλήθεια ότι κάποιες φορές χάνουμε τη συγκέντρωσή μας όμως είχαμε μεγάλα προβλήματα τραυματισμών μέσα στη χρονιά που μας έβγαλαν εκτός ρυθμού. Αυτή την περίοδο είμαστε σε καλή κατάσταση, κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και κάποια παιχνίδια στην ACB. Ελπίζω να είμαστε ανταγωνιστικοί και να δείξουμε καλύτερη εικόνα στη συνέχεια της χρονιάς”
Η εικόνα μας αδικεί
Ο Γάλλος γκαρντ μίλησε για το μεγαλύτερο φετινό πρόβλημα της Λαμποράλ Κούτσα που δεν είναι άλλο από τους τραυματισμούς. Παράλληλα αναφέρθηκε στους ρεαλιστικούς στόχους των Βάσκων στο υπόλοιπο της σεζόν: ”Είναι η κατάλληλη στιγμή για να δείξουμε ότι η εικόνα μας αδικεί. Η χρονιά δεν έχει τελειώσει, έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια μπροστά μας στην ACB και θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά στην Euroleague. Είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών στις θέσεις ‘4’ και ‘5’ όμως είμαι σίγουρος ότι μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα πράγματα στη διοργάνωση”.
Πάντα δύσκολο κόντρα στον Ολυμπιακό
Η Λαμποράλ Κούτσα έκανε την έκπληξη στο ΟΑΚΑ, πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού και απόψε δοκιμάζεται στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό που δεν έχει περιθώρια για νέες απώλειες μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα: ”Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις κόντρα στον Ολυμπιακό, ειδικά στην έδρα του. Ξέρουμε ότι έχουν τέσσερις σερί ήττες και δεν θέλουν να χάσουν αυτή την εβδομάδα. Πιστεύω ότι θα παίξουν πολύ δυνατά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Για εμάς θα είναι ένα ακόμα δυνατό τεστ. Παίξαμε πραγματικά καλά κόντρα στον Παναθηναϊκό και πλέον θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι back2back πρωταθλητές Ευρώπης κι έχουν τεράστιο κίνητρο”.
Η σύγκριση των ”αιωνίων”
Ο Τόμας Ερτέλ μίλησε για τον Βασίλη Σπανούλη και μπήκε στη διαδικασία να συγκρίνει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, με τους οποίους έχει τεθεί αντιμέτωπος φέτος στη Euroleague: ”Αν τελικά παίξει ο Σπανούλης, ξέρουμε ότι πρέπει να τον περιορίσουμε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, όπως πριν από δυο εβδομάδες στο ΟΑΚΑ. Πρόκειται, βέβαια, για δυο εντελώς διαφορετικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός στηρίζεται περισσότερο στο physical game ενώ το παιχνίδι του Ολυμπιακού στηρίζεται επιθετικά κυρίως στον Σπανούλη”.
Ο Νοτσιόνι και ο Λαμάρ
Παράλληλα αναφέρθηκε στον MVP της φετινής Λαμποράλ Κούτσα, τον έμπειρο Αντρές Νοτσιόνι: ”Ο Αντρές είναι πραγματικά σπουδαίος παίκτης, βγάζει απίστευτη ενέργεια στο γήπεδο σαν βετεράνος και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους συμπαίκτες του. Με την ενέργεια που μας δίνει, νιώθουμε ότι έχουμε περισσότερες ευκαιρίες στο σκοράρισμα. Ξέρουμε ότι πρέπει να τρέξουμε όταν ο Νοτσιόνι είναι στο παρκέ. Είναι έμπειρος και ξέρει πώς να παίζει σε αυτό το επίπεδο”. Πως ήταν η συνύπαρξη με τον Λαμάρ Όντομ τον τελευταίο μήνα στη Χώρα των Βάσκων ; ”Ο Λαμάρ ήλθε στην Μπασκόνια για το… restart. Είναι καλός άνθρωπος και σπουδαίος χαρακτήρας, προσπάθησε να παίξει μπάσκετ και να ξεκινήσει από το μηδέν, προπονήθηκε σκληρά όμως είχε θέματα με τους τραυματισμούς”.
Αυτοί θα πάνε Μιλάνο
Ζητήσαμε από τον Γάλλο γκαρντ να κάνει τα προγνωστικά για το Final-4: ”Πιστεύω ότι η ΤΣΣΚΑ, η Ρεάλ, η Αρμάνι Μιλάνο και η Μπαρτσελόνα θα φτάσουν ως το τέλος”.