FIBA

Επίσημο: Στο Hall of Fame της FIBA ο Γιαννάκης

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης πανηγυρίζει στο Ευρωμπάσκετ 1987
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης πανηγυρίζει στο Ευρωμπάσκετ 1987 EUROKINISSI

H FIBA ανακοίνωσε την κλάση του 2021 στο Hall of Fame της και φυσικά ξεχωρίζει το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Γίνεται έτσι ο πέμπτος Έλληνας με αυτή την τιμητική διάκριση, μετά τους Νίκο Γκάλη, Παναγιώτη Φασούλα, Κώστα Ρήγα και Κώστα Δήμου.

Η FIBA ανακοίνωσε τους Hall of Famers για το 2021, με τους Παναγιώτη Γιαννάκη, Έτορε Μεσίνα και Τσακ Ντέιλι να συμπεριλαμβάνονται στη σχετική λίστα.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ και ως παίκτης αλλά και ως προπονητής. Ως παίκτης έγραψε ιστορία κατακτώντας το EuroBasket 1987 μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Ελληνικού μπάσκετ, ενώ σαν προπονητής έχει κατακτήσει ένα χρυσό στο EuroBasket του 2005.

Απ' την άλλη, ο Έτορε Μεσίνα έχει μεγάλη προπονητική καριέρα σε ΝΒΑ και Ευρώπη σε ομάδες όπως οι Λέικερς, οι Σπέρς, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ρεάλ Μαδρίτης.

Τέλος, ο Τσακ Ντέιλι έχει συνδέσει το όνομα του με τις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ κατακτώντας Ολυμπιακά πρωταθλήματα αλλά και πρωταθλήματα ΝΒΑ με ομάδες όπως οι Πίστονς.

Η ανακοίνωση των Hall of Famers για το 2021 αναμένεται να γίνει σε διαδικτυακή εκδήλωση στις 18 Ιουνίου.

Αναλυτικά τα ονόματα της κλάσης του 2021:

Παίκτες

Μάθιου Φαγιε, Χάνα Χοράκοβα, Στάνισλαβ Κρόπιλακ, Όσκαρ Μόλια, Ντετλέφ, Σρεμπφ, Πένκα Στογιάνοβα, Παναγιώτης Γιαννάκης, Σεργκέι Ταρακάνοφ, Χαιξια Ζενγκ.

Προπονητές

Τσακ Ντέιλι, Τομ Μαχερ, Έτορε Μεσίνα

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης γίνεται ο πέμπτος Έλληνας που μπαίνει στο Hall of Fame της FIBA μετά τους Νίκο Γκάλη, Παναγιώτη Φασούλα, Κώστα Ρήγα και Κώστα Δήμου.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS FIBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ