EUROLEAGUE

Επιλεκτική... ελευθερία από την Μπουντούτσνοστ για τα "παράθυρα"

Lithuania's Mantas Kalnietis, right, challenges Bosnia's Nemanja Gordic for the ball during their EuroBasket European Basketball Championship Group B match in Podmezakla Arena, in Jesenice, Slovenia, Monday, Sept. 9, 2013. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Lithuania's Mantas Kalnietis, right, challenges Bosnia's Nemanja Gordic for the ball during their EuroBasket European Basketball Championship Group B match in Podmezakla Arena, in Jesenice, Slovenia, Monday, Sept. 9, 2013. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Η Μπουντούτσνοστ έγινε η δεύτερη ομάδα που -ανοιχτά- απαγόρευσε σε παίκτη της να δώσει το "παρών" στην εθνική του ομάδα για τα "παράθυρα" του Σεπτεμβρίου. Έξαλλοι στη βοσνιακή ομοσπονδία!

Ήταν να μην γίνει η αρχή... Μετά την επίσημη παραδοχή από την πλευρά του Άρτεμ Πούστοβι πως η Μπαρτσελόνα τού απαγόρευσε να δώσει το "παρών" στα "παράθυρα" του Σεπτεμβρίου, ήρθε το δεύτερο σχετικό κρούσμα εντός της EuroLeague.

Αυτή τη φορά, από την πλευρά της Μπουντούτσνοστ με θύμα τον Νέμανια Γκόρντιτς. Όπως αναφέρεται στο Sportspo της Βοσνίας, η ομάδα που εκπροσωπεί φέτος την Aba Liga στη διοργάνωση, δεν άφησε τον βασικό πόιντ γκαρντ της να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Βοσνίας για τα παιχνίδια που ακολουθούν με Φινλανδία (13/9) και Τσεχία (16/9).

Εκεί όπου η ομάδα του Γιασμίν Ρέπεσα θα παίξει -σε μεγάλο βαθμό- τα ρέστα της για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Για το θέμα μίλησε στην ίδια βοσνιακή ιστοσελίδα ο GM της εγχώριας ομοσπονδίας. Ο Σίνισα Κοβάτσεβιτς εξήγησε ότι " ο Νέμανια (Γκόρντιτς) μάς είχε ενημερώσει πως θα βρίσκεται στην προετοιμασία στις 9 Σεπτεμβρίου, αλλά ουδέποτε εμφανίστηκε. Όχι επειδή δεν ήθελε ο ίδιος, αλλά γιατί του απαγορεύτηκε από την Μπουντούτσνοστ", για να προσθέσει:

" Λειτουργούν πολύ λάθος εκεί (σ.σ.: στην Μπουντούτσνοστ). Δεν καταλαβαίνω τη συμπεριφορά τους. Καλέσαμε τον προπονητή της ομάδας (βλ. Αλεκσάνταρ Τζίκιτς), αλλά δεν τον αφήνουν".

Κι όλα αυτά, την ώρα που η Μπουντούτσνοστ έχει "ελευθερώσει" άλλους διεθνείς παίκτες της, όπως ο Έντουιν Τζάκσον ή ο Νίκολα Ιβάνοβιτς. Γι αυτό, κι ο εκνευρισμός στη βοσνιακή ομοσπονδία είναι έντονος.

" Είμαστε έτοιμοι για αναφορά στη FIBA, για να κυνηγήσουμε τη δικαίωσή μας", καταλήγει χαρακτηριστικά ο Σίνισα Κοβάτσεβιτς.

Για την ιστορία, ο 30χρονος πόιντ γκαρντ έπαιξε σε τέσσερα από τα έξι παιχνίδια της πρώτης φάσης των προκριματικών έχοντας 13.3 πόντους, 3 ασίστ και 2.5 ριμπάουντ ανά αγώνα.

AP Photo/Darko Vojinovic

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ