ΕΟΚ

ΕΟΚ: Υπογράφηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας για την ψηφιοποίηση του ελληνικού μπάσκετ, πλάνο για κάμερες στα γήπεδα

ΕΟΚ: Υπογράφηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας για την ψηφιοποίηση του ελληνικού μπάσκετ, πλάνο για κάμερες στα γήπεδα
EUROKINISSI

Το ελληνικό μπάσκετ μπαίνει σε μία νέα ψηφιακή εποχή. Το μεσημέρι της Πέμπτης η ΕΟΚ παρουσίασε το σχέδιό της για την ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών στο ελληνικό μπάσκετ, παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Λιόλιου του Λευτέρη Αυγενάκη, του Κυριάκου Πιερρακάκη και άλλων ανθρώπων της Κυβέρνησης.

Σε εξαιρετικό κλίμα και με τη βοήθεια της Κυβέρνησης που βρίσκεται σε συνεργασία με ΕΟΚ για τον εκσυγχρονισμό του μπάσκετ και του αθλητισμού, παρουσιάστηκαν τα έργα τα οποία θα πάνε το άθλημα ένα βήμα μπροστά και θα βοηθήσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία αλλά και τους αθλητές.

Μάλιστα ο Λευτέρης Αυγενάκης προανήγγειλε την δημιουργία ηλεκτρονικού φύλλου αγώνα σε όλες τις κατηγορίες που θα διευκολύνει και θα απλουστεύσει την διαδικασία καταγραφής πόντων.

Παράλληλα παρουσιάστηκε το πρωτοποριακό πλάνο εγκατάστασης καμερών σε όλα τα κλειστά γυμναστήρια της χώρας, προκειμένου να καλύπτονται με Live streaming όλοι οι αγώνες μπάσκετ των Εθνικών πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Βαγγέλης Λιόλιος, Πρόεδρος της ΕΟΚ: "Είμαστε χαρούμενοι που φιλοξενούμε ένα μπασκετικό πάνελ. Είναι μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό και το ελληνικό μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Θα καταλάβουμε στα επόμενα χρόνια τι σημαίνει ψηφιακός μετασχηματισμός. Τι σημαίνει να πάμε στην επόμενη μέρα και στην επόμενη γενιά. Εδώ είμαστε όλοι για να χτίσουμε την νέα Ελλάδα στη νέα γενιά. Σήμερα αφήνουμε το στίγμα μας για τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες γενιές. Η Ελλάδα αλλάζει και το Υπουργείο είναι υπεύθυνο γι αυτό. Είμαι περήφανος που είμαι πρόεδρος της ΕΟΚ. Το έργο είναι τεράστιο. Από την Παρασκευή 24 Ιουνίου ανοίγει το μητρώο για τα σωματεία, κάτι για το οποίο είχαμε δεσμευτεί. Λάμπει το πρόσωπό μας γιατί θα μας πάει μπροστά".

Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης: "Είναι χαρά μας που είμαστε εδώ. Έχουμε μία σχετική μπασκετική προϊστορία. Πάντα η αγάπη για το μπάσκετ είναι σταθερή. Σήμερα το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι η ψηφιοποίηση που αφορά το μητρώο της Ομοσπονδίας. Δεν υπήρχε η ψηφιακή του μορφή και έπρεπε να γίνεται με το χέρι. Αυτό αλλάζει. Θα βάλουμε κάμερες στα γήπεδα για να γίνεται απευθείας μετάδοση και αυτό είναι μόνο μία αρχή. Η δουλειά είναι μεγάλη και η χαρά εξίσου μεγάλη".

Θοδωρής Λιβάνιος, Υφυπουργός εσωτερικών και αυτοδιοίκησης: "Η ουσία είναι ότι πρέπει να τιμήσουμε τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας γιατί αυτά τραβάνε το μεγαλύτερο κουπί. Ξεκινάμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του μητρώου και τα σωματεία δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό. Περίμεναν σε ουρές να στείλουν τα έγγραφα και πλέον αυτό θα γίνεται εύκολα και με διαφάνεια. Έχουμε πολλές ιδέες για το μέλλον. Θα υπάρχουν κα΄μερα χωρίς χειριστή στα γυμναστήρια της χώρας που θα μας δώσει την άνεση να βλέπουμε αγώνες από παντού. Αυτό θα φέρει και χορηγίες και είναι μία σημαντική τομή και κάτι που θα υλοποιηθεί σύντομα. Υπάρχουν πράγματα στην ουρά και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε ψηφιακά φύλλα αγώνα σε όλες τις κατηγορίες".

Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός αθλητισμού: "Ανακοινώνεται ένα ακόμα σημαντικό βήμα της ψηφιασκής μεταρρύθμισης του αθλητισμού. Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το απαιτητό από πολλούς μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων. Σήμερα η εικόνα είναι άριστη και η ικανοποίηση μεγάλη. Κάναμε ένα βήμα παραπέρα με το μητρώο των αθλητικών εγκαταστάσεων. Σήμερα δημιουργούνται νέα δεδομένα για την ΕΟΚ και τα σωματεία. Η Κυβέρνηση επένδυσε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Θα υπάρχει ακόμα ένα όφελος. Θα έχουμε σε λίγο διάστημα την ψηφιακή κάρτα αθλητή που θα τροφοδοτήσει με χρήσιμα στοιχεία όλα τα ερευνητικά κέντρα. Πλέον με αυτή την εφαρμογή και υποδομή θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες. Πάμε ένα ακόμα βήμα πιο μπροστά όλους τους αθλούμενους και τους ερασιτέχνες αθλητές. Η συνεργασία αποδίδει τα μέγιστα και τελικά οι αθλούμενοι, τα σωματεία και η αθλητική οικογένεια ωφελείται".

Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος ΚΕΔΕ: "Η Ελλάδα μπορεί να αρχίσει να λογοδοτεί γιατί πλέον έχουμε στοιχεία. Πλέον πρέπει να αφήσουμε πίσω άλλες πρακτικές. Πλέον πάμε στην ψηφιοποίηση του αθλητισμού. Διακρίνω στον Βαγγέλη Λιόλιο την σπίθα όταν μιλάμε για το πως θα πάμε το μπάσκετ ένα βήμα μπροστά".

TAGS ΕΟΚ ELITE LEAGUE Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ