ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΚ: Θα ψάξει σε όλη την Ελλάδα για να βρει τους επόμενους ψηλούς της Εθνικής με το πρόγραμμα "Big Greeks"

ΕΟΚ: Θα ψάξει σε όλη την Ελλάδα για να βρει τους επόμενους ψηλούς της Εθνικής με το πρόγραμμα "Big Greeks"
ΕΟΚ

Η ΕΟΚ συνεχίζει τις ενέργειές της για την βελτίωση του αθλήματος του μπάσκετ στην χώρα, ανακοινώνοντας το νέο της πρόγραμμα με όνομα "Big Greeks", στο πλαίσιο του οποίου θα ψάξει σε όλη την χώρα για ψηλά παιδιά ώστε να τα προπονήσει και να δημιουργήσει μία Ελληνική σχολή ψηλών παικτών.

Τα ψηλά κορμιά ποτέ δεν... περίσσευαν ακριβώς στο ελληνικό μπάσκετ. Ακόμα περισσότερο αυτό ισχύει τα τελευταία χρόνια, με την νέα διοίκηση της ΕΟΚ να σκοπεύει να ψάξει σε όλη την χώρα ώστε να βρει τους επόμενους μεγάλους ψηλούς του ελληνικού μπάσκετ.

Η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι ξεκινάει ένα νέο πρόγραμμα με το όνομα "Big Greeks". Στο πλαίσιο αυτού, θα γίνει μία προσπάθεια ανίχνευσης σε όλη την χώρα και ανάδειξης αθλητών με ιδιαίτερα σωματομετρικά χαρακτηριστικά από επιλεγμένους προπονητές και ειδικούς επιστήμονες, ώστε να δημιουργήσει μία νέα ελληνική σχολή ψηλών παικτών.

Το πλάνο της ΕΟΚ πάντως δεν περιλαμβάνει απλώς την ανίχνευση και προπόνηση ψηλών παιδιών, παρά σκοπεύει να εκπαιδεύσει και τους προπονητές των ομάδων ώστε να εφαρμοστούν νέες μέθοδοι, αλλά και των οικογενειών των αθλητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει:

"Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μέσω του Πυλώνα του Αναπτυξιακού Προγράμματος της και στο πλαίσιο του συνεχούς εμπλουτισμού του, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει το νέο της πρόγραμμα “Big Greeks”.

Κίνητρο για την υλοποίηση του νέου προγράμματος στάθηκε η έλλειψη που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην ανάδειξη ποιοτικών ψηλών παικτών σε αντίθεση με το παρελθόν, στο οποίο η χώρα μας είχε έντονη παρουσία.
Σκοπός του προγράμματος είναι να ανιχνευθούν και να αναδειχθούν αθλητές με ιδιαίτερα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και με επιστημονικά σχεδιασμένες διαδικασίες. Μέσα από τις διαδικασίες αυτές θα δημιουργηθεί μια δεξαμενή εν δυνάμει Διεθνών αθλητών, ειδικά καταρτισμένων αθλητικά και τεχνικά. Μια νέα Ελληνική σχολή ψηλών παικτών!
Το πρόγραμμα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, με την συμβολή επιλεγμένων προπονητών και ειδικών επιστημόνων. Αξιοσημείωτο είναι ότι το πρόγραμμα Big Greek δεν θα περιοριστεί μόνο στην προπονητική εκπαίδευση των ταλέντων που θα συμμετάσχουν, αλλά θα εξαπλωθεί τόσο στην εκπαίδευση της προπονητικής κοινότητας, ώστε να εφαρμόζονται
όλες οι νέες μέθοδοι στις προπονήσεις των συλλόγων, όσο και στην εκπαίδευση των γονέων σχετικά με την ψυχολογική και διατροφική στήριξη των παιδιών".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ