ΕΟΚ

ΕΟΚ: Πρόβλημα με τα πρωταθλήματα από τροπολογία που ψηφίστηκε

Μπάλα και μπασκέτα
Μπάλα και μπασκέτα EUROKINISSI

Τροπολογία που ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης (22/4) για την διευκόλυνση των φετινών διοργανώσεων, δημιουργεί αρκετά ζητήματα στο μπάσκετ εξαιτίας του ότι έχει προσωρινή διοίκηση.

Οι εκλογές στην Ομοσπονδία μπάσκετ είναι προγραμματισμένες για τις 30 Μαΐου και μέχρι τότε η ΕΟΚ διοικείται από προσωρινή διοίκηση.

Σύμφωνα όμως με τροπολογία που ψηφίστηκε χθες βράδυ (22/4) και όπως αναφέρει το άρθρο 59, για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, επιτρέπεται η τροποποίηση, με άμεση ισχύ, των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων. Παρ' όλα αυτά, τούτο δεν εφαρμόζεται αν πρόκειται για αθλητική ομοσπονδία ή διοργανώτρια αρχή, στην οποία έχει διοριστεί προσωρινή διοίκηση.

ΕΟΚ: Πρόβλημα με τα πρωταθλήματα από τροπολογία που ψηφίστηκε

Ούτε λίγο ούτε πολύ, με αυτό το νόμο, όσο υπάρχει διοίκηση πρωτοδικείου στην ΕΟΚ, δεν μπορεί να υπάρξει καμία αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων στο μπάσκετ. Ειδικά, δε, για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, τα οποία μοριοδοτούνται, τίθεται μεγάλο ζήτημα, διότι ακόμα και αν δοθεί το "πράσινο φως" για να επανεκκινήσουν, δεν μπορούν να διεξαχθούν χωρίς τροποποίηση του καταστατικού τους, διότι δεν θα προλαβαίνουν τις ημερομηνίες. Εν ολίγοις, παραμένουν εγκλωβισμένα και για εκατοντάδες προβλήματα δημιουργείται μεγάλο θέμα...

Ακόμα και για την Α1 γυναικών (μάχη ανάμεσα στους αιώνιους για τον τίτλο) και την Α2 ανδρών (διακυβεύεται η άνοδος του Ολυμπιακού) που διεξάγονται αυτή τη στιγμή, τίθεται ζήτημα για τη νομιμότητά τους, ειδικά δε αν υπάρξει προσφυγή από κάποιο σωματείο, καθώς έχουν αλλάξει προκήρυξη και βάσει της τροπολογίας που ψηφίστηκε, αυτό απαγορεύεται.

Αν μάλιστα οι εκλογές πάνε μετά τις 30 Μαΐου και παραμείνει η διοίκηση πρωτοδικείου, τότε θα υπάρχει μεγάλο θέμα με το μπάσκετ, αφού δεν θα επιτρέπεται καμία τροποποίηση προκήρυξης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το άθλημα και τα πρωταθλήματά του. Θα πρέπει να διευκρινιστεί το τι ισχύει για να μην υπάρξει πρόβλημα από το πουθενά...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ