ΕΟΚ

ΕΟΚ: Πάλι στον αέρα οι εκλογές, 62 σωματεία κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα

Το σήμα της ΕΟΚ
Το σήμα της ΕΟΚ EUROKINISSI

Στον αέρα για πολλοστή φορά βρίσκονται οι πολυαναμενόμενες εκλογές της ΕΟΚ καθώς 62 σωματεία κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα. Τη Δευτέρα η εκδίκαση της υπόθεσης.

Το σίριαλ με τις εκλογές της ΕΟΚ φαίνεται να έχει και επόμενο επεισόδιο καθώς είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο νέας αναβολής. Αρχικά είχαν ορισθεί για τις 12 Σεπτεμβρίου και μάλιστα η ομοσπονδία είχε ενημερώσει πως θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά μέσω πλατφόρμας. Ωστόσο το σενάριο αναβολής είναι πολύ πιθανό, καθώς 62 σωματεία κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα.

Για την ιστορία, η ΕΟΚ στις 30 Ιουλίου είχε στείλει τον εκλογικό της κατάλογο με τα σωματεία που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο και έχουν δικαίωμα ψήφου. Ήταν συνολικά 556. Σύμφωνα με το νόμο, πρέπει ο κατάλογος να υποβάλλεται προς έγκριση τουλάχιστον 40 ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία. Όπερ και εγένετο. Το υφυπουργείο αθλητισμού ενέκρινε τον κατάλογο χωρίς να υπάρξει κάποια αλλαγή και τον επέστρεψε στην Ομοσπονδία στις 9 Αυγούστου. Αυτά τα σωματεία είχαν κανονικά την δυνατότητα να ψηφίσουν.

Έκτοτε, μπήκαν στα Μητρώα άλλα 41 σωματεία και αυτή την στιγμή είναι εγγεγραμμένα 597. Αυτά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές σύμφωνα με το νόμο. Για να φτάσουμε στο "σήμερα", όπου όλα είναι και πάλι στον "αέρα", αφού έχουν προσφύγει 62 σωματεία, ζητώντας να λάβουν κανονικά μέρος στις εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου και το διήμερο 30-31 Αυγούστου ο πρωτοδίκης καλείται να πάρει μια απόφαση για να το αν γίνουν δεκτές οι προσφυγές τους ή θα απορριφθούν.

Τη δεδομένη στιγμή γίνεται άλλη μία προσπάθεια να αναβληθούν οι εκλογές για ακόμα μία φορά, δημιουργώντας αβεβαιότητα για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ το οποίο συνεχίζει να μένει χωρίς μόνιμη και σταθερή διοίκηση. Προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα και να δρομολογηθεί σωστά η φετινή σεζόν στο ελληνικό μπάσκετ απαιτείται μία σταθερή διοίκηση, κάτι που η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ δεν θέλει.

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ