ΕΟΚ

ΕΟΚ: Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 300 μεταγραφές στο μπάσκετ μέσα σε μία μέρα

ΕΟΚ: Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 300 μεταγραφές στο μπάσκετ μέσα σε μία μέρα
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI

Η πρώτη χειμερινή περίοδος μεταγραφών στο μπάσκετ άρχισε την Παρασκευή (15/12) και περιελάμβανε 300 μετακινήσεις σε 3 ώρες. Πώς βοήθησε τη διαδικασία ο ψηφιακός μετασχηματισμός;

Από την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023, έως και τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις χειμερινές τους μεταγραφες οι ομάδες της Elite League, της National League 1, της National League 2, της Α1 Γυναικών, της Α2 Γυναικών, αλλά και των τοπικών πρωταθλημάτων σε άνδρας και γυναίκες.

Ήδη η κινητικότητα που παρατηρήθηκε την πρώτη ημέρα έναρξης της πρώτης χειμερινής περιόδου μεταγραφών, δηλαδή την Παρασκευή (15/12), ήταν τεράστια, καθώς διεκπεραιώθηκαν 300 (!) μετακινήσεις σε διάστημα μόλις τριών ωρών.

Κι αυτό ήταν εφικτό χάρη στον ψηφιακό μετασχηματισμό που έχει εφαρμόσει η ΕΟΚ, με όλες τις κινήσεις να γίνονται αυτόματα και ηλεκτρονικά. Μετρημένες ήταν οι περιπτώσεις που χρειάστηκε ανθρώπινη παρέμβαση για να ολοκληρωθεί μία μεταγραφή και αυτό όταν είχε γίνει κάποιο λάθος στην κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων από τις ομάδες.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη που είχε εκδόσει η ΕΟΚ, κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα να αποκτήσει ως δυο αθλητές/αθλήτριες άνω των 18 ετών, με την συγκατάθεση της αποδέσμευσης από την πρώην ομάδα τους, εάν οι αθλητές/αθλήτριες αγωνίζονταν σε σωματείο, όπως και έως δύο αθλητές/τριες ηλικίας 13-18 ετών.

TAGS ΕΟΚ ΕΛΛΑΔΑ ELITE LEAGUE Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ