ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΚ: Δίνει το δικαίωμα στους 50αρηδες διαιτητές να επιστρέψουν την σεζόν 2020/21

ΕΟΚ: Δίνει το δικαίωμα στους 50αρηδες διαιτητές να επιστρέψουν την σεζόν 2020/21

Η ΕΟΚ γνωστοποίησε μέσω εγγράφου στην ΟΔΚΕ ότι δίνει το δικαίωμα στους διαιτητές που έχουν συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας τους να οριστούν σε αγώνες την σεζόν 2020/21, αρκεί πρώτα να περάσουν αγωνιστικά και γραπτά τεστ.

Οι ειδικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω του κορονοϊού, που είχε αποτέλεσμα να διακοπεί η σεζόν 2019/20, οδήγησαν την ΕΟΚ στην απόφαση να δώσει παράταση ενός χρόνου στους διαιτητές που συμπλήρωσαν το 50ο έτος της ηλικίας τους. Κάπως έτσι, έστω και για μία σεζόν, η Ελλάδα θα εναρμονιστεί με τις άλλες λίγκες οι οποίες δεν θέτουν όριο ηλικίας στους διαιτητές για τον ορισμό τους σε αγώνες.

Με τον κανονισμό να αναφέρει ότι οι διαιτητές πρέπει να αποσύρονται όταν συμπληρώσουν τα 50 τους χρόνια, η ΕΟΚ γνωστοποίησε μέσω εγγράφου στην ΟΔΚΕ ότι φέτος δεν θα ισχύσει αυτό το μέτρο. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να μπορέσουν πρώτα οι διαιτητές να περάσουν τα αγωνιστικά και γραπτά τεστ που δίνουν κάθε χρόνο. Οι συγκεκριμένες εξετάσεις αναμένεται φέτος να διεξαχθούν σε περίπου 10 ημέρες.

Η συγκεκριμένη απόφαση επηρεάζει τους Αναστόπουλο, Μπήτη, Παφίλη και Διαμαντή, οι οποίοι συμπλήρωσαν το 50ο έτος της ηλικίας τους την σεζόν που ολοκληρώθηκε απότομα λόγω του κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι ο Αναστόπουλος είχε αποφασίσει τον περασμένο Φεβρουάριο να αποσυρθεί από την διαιτησία λίγο πριν συμπληρώσει τα 50 του χρόνια, ωστόσο πλέον με τα δεδομένα να έχουν αλλάξει, ενδεχομένως να ανακαλέσει την απόφασή του.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ